Bővül az ÉNYKK buszparkja

 Harmincöt új autóbusszal bővül az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK Zrt.) flottája, közülük 22 alacsonypadlós, 13 normál padlómagasságú jármű.   

A járművek várhatóan márciustól szállítják az utasokat, hat autóbusz Győr-Moson-Sopron, hét Vas, tizenkettő Veszprém, tíz pedig Zala megyében. Ezzel a beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbuszainak átlagéletkora 13,54 évről 12,91 évre csökken.

A Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tavaly októberben tett közzé járműbeszerzési felhívást 28 új, szóló és 72 új, alacsonypadlós autóbusz beszerzésére, lízingszerződés keretében. Ennek eredményeként bérelheti a cégtől az ÉNYKK Zrt. a buszokat.

Az Euro 6 emissziós besorolású, 210 kW teljesítményű motorral szerelt új autóbuszok a Kravtex-Kühne Csoport modelljei, komfortos ülésekkel, utastéri klímaberendezéssel és modern utasinformációs rendszerrel készültek. Az átlagosan legalább 80 ember szállítására alkalmas, minimum 50 ülőhelyes autóbuszok a nagy kapacitású csomagtérnek és kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően elővárosi és távolsági forgalomban egyaránt alkalmazhatók. Az új autóbuszok korszerű dízelmotorjainak károsanyag-kibocsátása csupán töredéke azoknak, amelyeket az új járművek érkezésével kiselejteznek.

 

mti.hu