NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

68 új autóbusszal erősítenek a közlekedési központok

68 új autóbusszal erősítenek a közlekedési központok

További 68 korszerű autóbusszal bővül a közlekedési központok járműállománya a Volán Buszpark Kft. beszerzésének köszönhetően. A szolgáltatási színvonal növelése érdekében 2019 tavaszától 25 KRAVTEX Credoautóbusz, 2019 nyarától pedig 43 MAN/NEOPLAN gyártmányú jármű állforgalomba.

A KRAVTEX Kft.-től érkező 25 CREDO INOVELL autóbusz normál padlómagasságú,légkondicionált, 82 férőhellyel – ezen belül 51 ülőhellyel – rendelkezik, és WIFI berendezéssel felszereltek. A modern járművek a Dél-dunántúli Közlekedési Központ flottájába kerülnek.Az MAN Kft. által gyártott 43 NEOPLAN busz – melyben 50 ülést helyeztek el – szintén légkondicionált és WIFI szolgáltatást is biztosít. Ezekkel a járművekkel a Dél-alföldi, Dél-dunántúli, Középkelet-magyarországi és Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ területén találkozhatnak az utasok.

Az új autóbuszok beszerzéséről szóló megállapodásokat ünnepélyes keretek között írták alá a felek. A szerződéseket a Volán Buszpark Kft. képviseletében Dávid Ilona ügyvezető, a KRAVTEX Kft.-től dr. Krankovics István ügyvezető, az MAN Kft.-től pedig Martin Strier CEO és Hoyos György Sándor cégvezető látta el kézjegyével.

A fentieken túl a Volán Buszpark három eredményes, 17 milliárd forintot meghaladó értékű autóbusz-beszerzésének köszönhetően összesen 201 modern, a mai kor elvárásait is kielégítő jármű áll ütemezetten forgalomba 2019. április végéig a VOLÁNBUSZNÁL és a közlekedési központoknál.