NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

ÉNYKK Zrt.: fél évvel csökken a buszflotta átlagéletkora

Harmincöt új autóbusz áll az utasok rendelkezésére az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ szolgáltatási területén.

Egy, már a tavalyi évben közzétett közbeszerzési eljárásnak köszönhető a fejlesztés. Zala megyébe 10, Keszthelyre négy új jármű kerül – ebből kettő már forgalomba is állt. Ezt megelőzően 2016 augusztusában volt hasonló gépjárműpark-frissítés az ÉNYKK Zrt.-nél. Ezek a buszok már Euro VI. emissziós besorolásúak és 210 kilowatt teljesítményű motorral szereltek. Hatsebességes, úgynevezett „robotizált váltó” segíti a buszvezető kényelmét.

Az új buszok korszerű utastájékoztató rendszerrel és komfortos ülésekkel rendelkeznek, alapfelszereltség az utastéri klímaberendezés is. Az átlagosan minimum 80 fő szállítására alkalmas, 50 ülőhelyes autóbuszok a nagy kapacitású csomagtérnek és kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően rugalmasan alkalmazhatók elővárosi és távolsági forgalomban egyaránt. A Keszthelyre érkező autóbuszok közül kettő a keszthelyi elővárosi forgalomban, valamint a Zalaszentgrót–Keszthely útvonalon közlekedik majd, a két távolsági busz pedig a tatabányai, illetve a veszprémi viszonylaton fog üzembe állni. Ezzel a beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbuszflottájának átlagéletkora 13,5 évről 12,9 évre csökken.

hirbalaton.hu