Új autóbusz-pályaudvar épül Lentiben

Új autóbusz-pályaudvar épül Lentiben

477 millió forint európai uniós támogatásból új autóbusz-pályaudvar épül Lentiben, az összegből kerékpárutak fejlesztésére is jut.

A vissza nem térítendő támogatás 80 százalékát az új autóbusz-pályaudvar építésére fordítják. A leromlott épületegyüttes helyett az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. új létesítményt alakít ki kilenc buszbeállóval, korszerű információs monitorral felszerelt váróteremmel, jegypénztárral és információs irodával.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztés a városban és a járás 48 településén élő emberek közösségi közlekedését javítja, elősegítve a munkaerő-mobilitást is.

Lentiben több mint egy kilométer hosszú, két méter széles kerékpárút épül, amely összeköti a lenti kápolnai bicikliutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével. Kerékpárúton is megközelíthetővé teszi Lenti nagyobb foglalkoztatóit, valamint a csesztregi, a lovászi és a novai közép- és nagyvállalatokat. A projekt keretében 21 kerékpártárolót alakítanak ki és szemléletformáló kampányokat is rendeznek.

A projektek 2020. február végéig valósulnak meg.

 

mti.hu