Európai innovációs díjat kapott a Waberer’s

Európai innovációs díjat kapott a Waberer’s

A közúti fuvarozó cég az SAP innovációs díját vállalatirányítási rendszerének átfogó és példaértékű modernizálásáért nyerte el.

 

Technológia segíti a növekedést

A Waberer’s csoport2017 januárjában vezette be az SAP vállalatirányítási rendszerét. Ezzel a cég korábbi, Oracle-alapokra épülő megoldását cserélte le, a beruházás révén pedig nem csupán az 56 tagvállalatának irányítása vált hatékonyabbá, de a bigdata technológiának köszönhetően jelentősen felgyorsult az üzleti döntéshozatali folyamat. Az innovatív beruházás a Waberer’s több mint 4300 kamionból álló flottájának üzemeltetését is új, korszerű alapokra helyezte, emellett pedig pénzügyi és beszerzési folyamatait is valós idejű adatok alapján képes menedzselni. Az új technológiának legjobban talán a pénzügyes munkatársak örülnek: a hónap végi záráskor nekik már nem kell túlórázniuk. A csoport dimenzióihoz mérten rekordidő, 10 hónap alatt vezették be az SAP rendszert, amely a Waberer’s további növekedésének egyik alapját jelenti.

 

Innovációval előz a Waberer’s

A logisztika nemzetközi trendjeit kiaknázva, a Waberer’s-nél bevett gyakorlat a legújabb innovációk tesztelése, alkalmazása. A társaság saját fejlesztésű rendszereket is bevezetett az erőforrások optimalizálása érdekében, ugyanakkor folyamatosan modernizálja üzleti informatikai rendszereit, melynek során a szakmai rendszereket SAP-alapokra helyezik át. Az üzleti hatékonyság emelése a tőzsdei cég versenyképességét szolgálja.

Erdélyi Barna, a Waberer’s vezérigazgató-helyettese elmondta: „A fuvarozó- és szállítmányozó szektor az elmúlt időszakban gyökeres változásokat élt meg, már messze nem hagyományos, régivágású iparág. A Waberer’s ráadásul nemcsak piacvezető Európában, hanem az innovációban is élen jár. Ennek egyik alapja az a szoftveres háttér, amelynek bevezetése elengedhetetlen a hatékony, sikeres és fenntartható működéshez, a stabil piaci növekedéshez.”

A Waberer’s informatikai rendszerein túl is nagy hangsúlyt helyez az innovációra, illetve csatlakozik partnerei kutatási-fejlesztési tevékenységéhez is. Ennek részeként folytatott sikeres, éles teszteket a platooning területén (önvezető kamionok konvoja), de egyebek mellett ilyen terület az olyan alternatív, környezettudatos módszerek tesztelése és alkalmazása, mint az intermodális szállítás (a kamionos fuvarozás és a vasúti áruszállítás ötvözése).

 

Magyar cég még soha nem jutott ilyen magasra

Az SAP szoftvergyártó 2005 óta díjazza példaértékű felhasználóit. Idén 223 szervezet nevezését értékelte a zsűri az európai, afrikai, közel-keleti térségből, és az egyik legjobbnak a Waberer’s-nél lezajlott bevezetést találta. Hazai cég még nem kapott ilyen rangos elismerést az SAP Quality Awards történetében.