NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Újabb elektromos töltőállomást adtak át a fővárosban

Egy több töltőből álló, az e-autósok igényeit teljes mértékben kiszolgáló állomást – ún. HUB-ot – létesített az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. az üzletlánc Kondorosi úti telephelyén Budapesten.

Az energetikai társaság ezzel letelepítette harmadik villámtöltőjét is. A több töltőből álló csomóponton egyszerre akár hat gépjármű is tölthető.

Az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. együttműködése keretében az üzletlánc telephelyén egy nagy teljesítményű villámtöltő létesült, amelynek segítségévelakár 20–30 perc alatt 80–90 százalékos töltési szint érhető el. Az átadott töltőberendezés háromféle (Type 2, CCS Combo, CHAdeMO) csatlakozó típussal rendelkezik és egyszerre két elektromos gépjármű töltésére alkalmas: az egyiket egyenáramú (44 kW DC), a másikat pedig váltóáramú (legfeljebb 43 kW AC) töltéssel képes kiszolgálni a berendezés. A HUB részét képező, további négy autó kiszolgálására képes – két darab, egyenként két töltőponttal rendelkező – (22 kW AC) gyorstöltővel egy átlagos kapacitású akkumulátor 2–3 óra alatt tölthető fel.

Az MVM Partner célja, hogy 2018 év végéig – a gyorstöltők mellett – országszerte még legalább további 20 villámtöltőt helyezzen ki, ezzel is elősegítve Magyarország elektromos gépjárművel történő átjárhatóságának megteremtését. E töltőállomások kihelyezése során az MVM Partner továbbra is előnyben részesíti a három töltőállomásból álló konstrukciót, amelyet azonban a helyszínen rendelkezésre álló villamosenergia-teljesítmény, illetve a partnerek üzleti igénye is befolyásolhat.

 

origo.hu