Az Ekol Logistics bevonul Szlovéniába

A terveknek és stratégiának megfelelően az Ekol Logistics 2017 márciusában megnyitotta fióktelepét Szlovéniában. Így az Ekol már 15 országban van jelen.

„Az Ekol Slovenia a nemzetközi és belföldi fuvarszervezés, illetve a gyűjtő szállítás területén  nyújt szolgáltatást. Első raktárunkat Ljubljanában nyitjuk meg. Raktárszolgáltatásunk vámszabad- és nem vámszabad árukra is kiterjed. Az Ekol Slovenia második évének végére 15 alkalmazottal számolunk.” – mondta Miha Ulcar, az Ekol Slovenia vezetője.

Az Ekol Slovenia alapítása és bejegyzése megtörtént, így 1-2 hónapon belül megkezdi működését. Az iroda és az ügyfelek igényeinek megfelelő kapacitású cross-dock raktár is hamarosan megnyílik.

A 6 Ro-Ro hajót és heti 48 irányvonalat működtető Ekol a környezettudatos szolgáltatásaival igyekszik erősíteni európai jelenlétét.

„Hosszabb távon az Ekol Slovenia intermodális megoldásokat is nyújt a többi európai ország viszonylatában. Nagyon jót tesz a gazdaságunknak, hogy egy új, céltudatos vállalat lépett a szlovén piacra.” – tette hozzá Miha Ulcar.

Említésre méltó, hogy az Ekol Törökországon kívül Európában 1996-ban kezdett terjeszkedni. Ez volt az Ekol Németország, melyet követett Románia, Olaszország, Franciaország, Ukrajna, Görögország, Bosznia-Hercegovina. 2013-ban az európai geopolitikai térkép stratégiailag egyik legkiemeltebb pontján megalapította az Ekol Magyarországot. 2014-ben a cég szállítmányozási hálózata az Ekol Spanyolországgal bővült. 2015-ben megnyílt az Ekol Lengyelország. A tavalyi év során az Ekol saját cégeket nyitott Csehországban, Bulgáriában és Iránban.

Wojciech Brzuska, az Ekol Europe Ügyvezetője és Igazgatósági tagja így fogalmaz: „Az elkövetkezendő hónapokban az Ekol tovább növekszik Csehországban, Spanyolországban, Iránban és Romániában. Reményeink szerint az Ekol szolgáltatásai a szlovén ügyfeleink üzleti gyarapodását is elősegíti. Az Ekol az ügyfelekkel együtt inspiráló és fenntartható értéket teremt.”