NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Wizz Air elindította új Debrecen-Moszkva útvonalát

A Wizz Air hétfőn elindította debreceni bázisáról Moszkvába közlekedő új járatát. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül.

Az új debreceni járat már a harmadik oroszországi útvonal a WIZZ egyre bővülő magyar hálózatában. A 2013-ban indult napi Budapest-Moszkva járat mellett idén szállt fel az első gép Budapestről Szentpétervárra. Az új moszkvai járat várhatóan jelentős mértékben hozzájárul Debrecen és a régió gazdasági, turisztikai és tudományos kapcsolatrendszerének fejlődéséhez.

A Wizz Air első menetrend szerinti járata Debrecenből 2012-ben szállt fel, és azóta a légitársaság folyamatosan bővítette debreceni hálózatát. A WIZZ az elmúlt 12 hónap során közel 300 000 utast szállított debreceni útvonalain. Ezzel párhuzamosan a debreceni turizmus évi 10% fölötti növekedésnek örvend, szoros összefüggésben a légitársaság járatfejlesztéseivel.

Moszkva már a hetedik célállomás, amelyre a Wizz Air járatot üzemeltet a városból, és a Debrecen Airport az egyetlen regionális repülőtér a térségben, amely közvetlen légi összeköttetésben áll az orosz fővárossal.