NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Itt a Wizz Air 2019-es téli menetrendje

Itt a Wizz Air 2019-es téli menetrendje

A 2019. október 27-én kezdődő téli szezonban a Wizz Air csaknem 2,5 millió helyet kínál a magyar utazóknak, 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A téli menetrend járataira már megkezdődött a jegyek értékesítése.

A Wizz Air 2018-ban több mint ötmillió utast szállított Magyarországról induló és az országba érkező járatain, ami meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért legnagyobb magyarországi forgalmát, és évi közel 20 százalékos növekedést jelent. Hazai elkötelezettségét megerősítve a légitársaság számos új útvonallal bővítette hálózatát az előző évben: olyan városok váltak elérhetővé, mint Stavanger és Athén Budapestről, Dortmund és Barcelona Debrecenből, Bázel és Doncaster–Sheffield mindkét városból.
A terjeszkedés idén is folytatódik: Budapestről London Gatwick, Oslo és Castellón, Debrecenből Palma de Mallorca, Lárnaka és Málta kerül fel az úti célok térképére. A WIZZ 2019-ben 31 ország 81 városába kínál megfizethető utazást a két bázison szolgálatot teljesítő, 15 Airbus A320 és A321 repülőgépből álló modern flottájával.
A Wizz Air ebben az évben hat új útvonalat indít széles és változatos hálózatában. A légitársaság minden közösségben, ahol tevékenykedik, jelentősen hozzájárul a helyi gazdaság növekedéséhez, és továbbra is stimulálja a munkaerőpiacot a légi közlekedéshez kapcsolódó iparágakban, a helyi turizmusban és vendéglátóiparban. A legfrissebb adatok szerint a légitársaság magyarországi tevékenysége közvetetten több mint 4500 munkahely megteremtését támogatja.