Belgium és Olaszország között indít új irányvonatot az Ekol

Mindössze három hét telt el azóta, hogy az Ekol Logistics elindította új irányvonatát Budapest-Köln viszonylatban, mely az első ilyen jellegű megoldás a kelet-nyugat tengelyen, ám a társaság most egy újabb irányvonatot indít Zeebrugge, Belgium és Trieszt, Olaszország között.

Ez az új csatlakozás az Ekol hálózatának dél-északi irányban történő további bővítését szolgálja, mely révén még ideálisabb összeköttetést biztosít stratégiai piacaival.

 

Folyamatosan dolgozunk stratégiánk megvalósításán, hogy egyre több intermodális csatlakozást kínáljunk Európában.
2017 januárjában a Földközi-tengert kapcsoltuk össze a Balti-tengerrel a Trieszt-Kiel vonat elindításával, most pedig örömmel számolunk be arról, hogy ügyfeleink számára új, közvetlen csatlakozást biztosítunk a Földközi-tenger és az Északi-tenger között. Ez az új irányvonat lesz az első közvetlen vonat, amely Törökországot, Iránt és a Közel-Keletet teljes mértékben „zöld” módon, egyetlen teherautó-sofőr nélkül köti össze a Benelux államokkal, Franciaországgal és az egész Egyesült Királysággal (Anglia, Skócia, Wales és Írország).” – mondta el Alaa Jennane, az Ekol Engineering Business Development igazgatója.

A vonat hetente két alkalommal indul majd a trieszti EMT Terminálról. Az új megoldás különféle típusú eszközökkel történő szállítást tesz lehetővé, úgymint Mega trélerek, konténerek és csereszekrények.

A Zeebrugge kikötővel és stratégiai partnerünkkel, a P&O Ferries-szel történő együttműködésünknek köszönhetően a P&O Ferries hajóival szállíthatjuk a küldeményeket Anglia kulcsfontosságú régióiba (Tilbury, Hull, Teesport), valamint további célállomásokra más partnerekkel. Erre rendkívül büszkék vagyunk.” – mondta Alaa Jennane.

Ezen szolgáltatást a Hupac fogja működtetni és az Ekol számára évente 5.000 küldemény szállítása várható.

A Hupac igazgatója, Renzo Capanni elmondta: „A Hupac örömmel fogadja az Ekolt ezen az új intermodális vonalon. A résztvevő felek bevonásával együtt sikeresen kifejlesztettünk egy élvonalbeli szolgáltatást, mely révén a Törökország és az Egyesült Királyság közötti viszonylatra rendkívül versenyképes tranzitidőket tudunk biztosítani. A Hupac rendelkezésre bocsátja saját vonatszerelvényeit, valamint a napi szintű vonatindításokat bonyolítja. Ez az új szolgáltatás ismét bebizonyítja, hogy a multimodális szállítás nagyszerű alternatívája lehet a csak közúton történő szállításnak.

Janette Bell, a P&O Ferries ügyvezető igazgatója elmondta: „Örömmel jelentjük be az új vonat elindítását Zeebrugge-be, mely tovább bővíti az egész Európát Britanniával összekötő integrált vasúti és komp szolgáltatásunkat. A tavalyi évben kibővítettük működésünket Zeebrugge-ben, így jelenleg évente 700.000 szállítóegység számára rendelkezünk kapacitással és lehetőségünk van további növekedésre.

A tavalyi évben az Ekol részesedést szerzett a trieszti EMT kikötő tulajdonjogában és további, Triesztből induló intermodális csatlakozások kialakítását jelentette be. A jelenlegi vonat így már a kikötő fejlesztését célzó stratégia része.