Cargo on the Danube Conference

A DB Schenker új logisztikai központot nyitott Olaszországban

A DB Schenker erősíti pozícióját Olaszországban: 10 millió EUR befektetést eszközölt Bolognában – a létesítmény 11.000 m2 raktárterületet, 90 rakodóállást, 2.600 m2 irodát, és 22.000 m2 külső kiszolgáló területet foglal magában. Az új létesítmény szeptember eleje óta hivatalosan is üzemel.

Az legkorszerűbb számítástechnikai megoldások és az alkalmazott legújabb biztonsági szabványok mellett, az új létesítmény a TAPA (Szállított Vagyontárgy Védelmi Szövetség) „A” szintű minősítési követelményeinek is megfelel.

Az épület kivitelezése során úgy jártak el, hogy az elnyerhesse a BREEAM (Épület Kutatási Intézmény Környezetvédelmi Értékelési Rendszer) környezetvédelmi tanúsítványt – épület menedzsment rendszerrel, teljes LED világítással, szolár panelekkel, magas minőségű szigeteléssel és ablakokkal, valamint esővíz-újrahasznosító rendszerrel szerelték fel a létesítményt.

A telephely továbbá a modern Interporto infrastruktúrával rendelkezik, az egyik legnagyobb logisztikai és intermodális (közúti és vasúti) platformmal Európában, amely kiemelkedő helyet foglal el az olasz és európai szállítmányozási útvonalak között.

Az új létesítmény tovább növeli termelékenységünket és hatékonyságunkat, és nyomatékosítja elkötelezettségünket az iránt, hogy területünkön környezetvédelmi úttörők legyünk, amely a DB 2020+ Group stratégiánknak is része.” – mondta Federico Girgenti, a DB Schenker olaszországi ügyvezető igazgatója.

A DB Schenker jelenleg 31 üzletággal, megközelítőleg 140.000 m2 raktárterülettel rendelkezik. A vállalat közúti, vasúti, tengeri és légi szállítmányozási szolgáltatásokat, valamint integrált logisztikai megoldásokat kínál.