NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az új DAF CF és XF nyerte el a „2018. év szlovén tehergépkocsija” címet

Az új DAF CF és XF nyerte el a „2018. év szlovén tehergépkocsija” címet

A szlovén Transport&Logistika és a Mehanik in Voznik tehergépkocsi, szállítmányozási és karbantartási magazin szerkesztői és olvasói az új DAF CF és DAF XF típust választották meg a „2018. év szlovén tehergépkocsijának”. Mindkét tehergépkocsi sorozat innovatív, üzemanyag-takarékos hajtáslánca és kiváló járművezetői kényelme miatt nyerte el a megtisztelő címet.

A szlovén elismerést megelőzően az új DAF CF és XF lett „2018. év nemzetközi tehergépkocsija” a tavaly novemberi Solutrans kiállításon, és a múlt hónapban a „2018. év lengyel tehergépkocsijának” is megválasztották.

„Kivételes üzemanyag-hatékonyság”

A szlovén címet a Transport&Logistika és a Mehanik in Voznik magazin szerkesztői és olvasói számára kiírt nagyszabású szavazást követően ítélték oda. A szavazásról készült jelentésben ez áll: „A DAF CF és XF jól mutatja azt az irányt, amerre a tehergépkocsi iparág halad: rendkívül innovatív tehergépkocsik kifejlesztése, amelyek tervezésekor mind a tulajdonos maximális nyereségességét, mind a járművezetők kényelmét szem előtt tartják. A teljesen új PACCAR MX motorok, a TraXon sebességváltó és a DAF saját hátsó tengelyeinek kombinálása kiváló üzemanyag-hatékonyságot és nagyszerű vezetési jellemzőket eredményezett.”

 

Értékes elismerés
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a szlovén szakértők az új DAF CF-et és XF-et választották kedvenc áruterítő és távolsági fuvarozó tehergépkocsijuknak” – nyilatkozta Harry Wolters európai értékesítési igazgató, a DAF Trucks igazgatótanácsának tagja. „A megtisztelő cím alátámasztja az arra irányuló célkitűzésünket, hogy az iparág legkiválóbb tehergépkocsijait tervezzük és építsük meg az üzemeltetőknek és a járművezetőknek egyaránt.”