Miniszteri elismerés a ferihegyi fejlesztéseknek

Magas elismerésben részesítette a budapesti repülőtér fejlesztéseit és a munkahelyteremtést a köztársaság napja alkalmából a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a „Magyar Gazdaságért” díjat adta át Jost Lammersnek, a Budapest Airport vezérigazgatójának.

fotó: Budapest Airport

Tíz év alatt nem kevesebb, mint 360 millió euró, azaz közel 112 milliárd forint. Ennyit fordított saját forrásból a Budapest Airport az elmúlt tíz évben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére, új utasforgalmi és logisztikai létesítmények építésére és a légikikötő szolgáltatásainak bővítésére. Az évtized végéig pedig újabb 160 millió eurónyi, azaz mintegy 50 milliárd forintnyi összeget fordítanak a repülőtér további bővítésére és az infrastruktúra fejlesztésére. A BUD:2020 néven meghirdetett modernizációs program keretében egy sor további beruházás valósul meg, beleértve 220 méter hosszú, 2B-oldali beszállító folyosót, új parkolókat, valamint cargo-, logisztikai és környezetvédelmi fejlesztéseket.

Óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy átvehetem kollégáim nevében a Magyar Gazdaságért díjat, hiszen ez elsősorban a Budapest Airport következetes fejlesztési erőfeszítéseinek az elismerését jelenti” — hangsúlyozta a díj átvételekor Jost Lammers.