NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Tovább bővül a Cargo City közösség: beköltözik a DB Schenker

Tovább bővül a Cargo City közösség: beköltözik a DB Schenker

Újabb jelentős logisztikai szereplő döntött úgy, hogy a légiáruval kapcsolatos működését közvetlenül a budapesti repülőtérre költözteti: a DB Schenker szerződést írt alá a Budapest Airporttal raktár- és irodaterület bérléséről az épülő BUD Cargo Cityben.

Most, hogy végleg beköszöntött az enyhe tavaszi időjárás, felgyorsult a BUD Cargo City kivitelezése. Az 2-es Terminál közelében az új, 21 600 négyzetméteres épület már szerkezetkész, míg a vele szomszédos területen teljes gőzzel halad a földmunka a speditőr épület építési területén. Az utóbbi mintegy 11 200 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet biztosít majd a légiáru-kezelő épület és az ugyancsak még idén megvalósuló, 32 ezer négyzetméteres új cargo előtér betonja tőszomszédságában. Az új előtéren a légiáru kezelését végzők egyidejűleg két F kategóriás Jumbo méretű légi járművet szolgálhatnak ki.

A Budapest Airport új cargo létesítményét az idei év végén vehetik birtokukba a bérlők.A nemrég aláírt megállapodás alapján az egyik új bérlő a DB Schenker, egy olyan vezető multinacionális nagyvállalat, amely globális speditőri, logisztikai és ellátási lánc menedzsment szolgáltatásokat is nyújt. Magyarországon a DB Schenker több mint 52 ezer négyzetméternyi raktárterületen működik, szigetszentmiklósi központtal (Budapesttől délre, az M0-ás körgyűrű közelében), ahol magyarországi közúti, légi- és tengeri szállítmányozási tevékenységét végzi több mint 5000 négyzetméteren. A DB Schenker 700 négyzetméteres raktárt és 200 négyzetméternyi irodaterületet bérel a BUD Cargo City most épülő ún. speditőr épületében.