NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Eredményes lett a Debreceni Főpályaudvar felépítésére kiírt tender

Július végén járt le a Debreceni Főpályaudvar és a kapcsolódó létesítmények kivitelezésére kiírt közbeszerzés beadási határideje. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nek az ajánlatok értékelésére 60 napos határidőt adott a törvény, ezt azonban újabb 60 nappal hosszabbították meg.

forrás: uft.hu

A munkára három cég, illetve konzorcium pályázott. Egyikük a Swietelsky Magyarország Kft., másikuk az SDDM Konzorcium, a harmadik pályázó pedig az Új Főnix Konzorcium.

A közbeszerzés nyertese az Új Főnix Konzorcium lett, ők adták a legkedvezőbb ajánlatot, így nettó 34 milliárd 359 és fél millió forintért végezhetik el a munkát.

A konzorciumnak a Strabag Építő Kft. (vezető tag), a Strabag Általános Építő Kft. és a debreceni Hunép Universal Zrt. a tagja. A konzorcium alvállalkozóként a debreceni Épkerservice Zrt-t, a Strabag Rail Kft-t, a Strabag Építőipari Zrt-t és az Alukol Homlokzattechnikai Kft-t vonja be a munkába.

Amennyiben nem támadják meg a döntést, legkésőbb 60 napon belül megkötik a szerződést. A nyertes pályázónak a kiírás szerint 30 hónapja lesz a főpályaudvar felépítésére.

 

A tervezett főpályaudvar a vasútállomás jelenlegi épületének átépítésével, valamint a közlekedési és zöldterületek kialakításával körülbelül 150 ezer négyzetméteren épül meg. Egy helyre kerül a helyi és a helyközi autóbusz-, a vasútállomás, a villamos-végállomás és a trolibuszok megállóhelye.

Egy közel négyszáz férőhelyes, háromszintes parkolóházat szintén a beruházás részeként építenek meg. A földszinten taxiállomás, akadálymentes parkoló, gyorsparkoló, valamint 150 kerékpár elhelyezését biztosító, fedett tároló kap helyet.

 

dehir.hu