Együttműködés a MÁV és a vizes vb szervezői között

A 17. FINA Világbajnokság versenyszámaira jegyet vásárló nézők vonattal féláron utazhatnak a rendező városokba szurkolni, annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, melyet a MÁV-START Zrt.-vel kötött a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. A vasúttársaság továbbá jelentős segítséget nyújt az esemény megszervezéséhez nélkülözhetetlen 3500 önkéntes és az augusztusban induló Masters vb-re akkreditáltak utaztatásában is.

fotó: MÁV

Az együttműködési megállapodást Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Szántó Éva, a Bp2017 Kft. ügyvezető igazgatója jelentette be június 12-én.

A Keleti pályaudvar csarnokában megtartott eseményen egy, a 17. FINA Világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott MÁV-START mozdony ünnepélyes avatására is sor került. A rendezvényen részt vett a vb egyik nagykövete, Risztov Éva olimpiai bajnok magyar úszó és Vári Attila, a Masters vb koordinátora, kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázó.

fotó: MÁV

A megállapodás értelmében a vasúttársaság – kiemelt személyszállítási partnerként – a világbajnokságra jegyet vásárló nézők számára 50%-os kedvezményes utazást biztosít. A MÁV-START a nézőknek kedvező döntése mellett a vb szervezésében aktívan résztvevő 3500 önkéntes munkáját is igyekszik majd megkönnyíteni, hiszen fejenként 5 alkalommal oda-vissza, térítésmentesen biztosítja az utazást számukra a lakóhelyük és Budapest, illetve Balatonfüred között. A vasúttársaság a fővárosból ingyenes különvonatokat is indít az augusztusi Masters vb nyílt vízi úszás balatonfüredi versenyszámaira akkreditáltak számára.