NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Ford felgyorsítja az európai mobilitási megoldások kidolgozását

A Ford bejelentette, hogy Londonban fogja megnyitni az Intelligens Mobilitás Innovációs Irodát, amelynek feladata Európa jövőbeli mobilitási problémáinak megoldása.

forrás: Ford

Az új irodában a Ford olyan munkatársai dolgoznak majd, akik jó kapcsolatokat ápolnak a vezető digitális vállalatokkal, és tudományos intézetekkel és már a közeljövőben megkezdik az intelligens mobilitási megoldások kidolgozását, mégpedig az egyes európai nagyvárosok egyedi körülményeinek megfelelően.

Gyors ütemben gyarapodó londoni csapatunk munkája rendkívül fontos az új technológiák megismerése és fejlesztése szempontjából. Azzal, hogy irodánkat a Here East innovációs központban nyitjuk meg, lehetővé válik, hogy szakembereink hatékonyabban működjenek együtt más kutatókkal, átfogóbb képet kapva a jövő nagyvárosainak közlekedési gondjairól”, nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford Motor Company alelnöke és az európai, közel-keleti és afrikai piacokért felelős elnöke a London Tech Week megnyitóján.

Az új irodában hatékonyan építhetünk a már meglévő partneri projektekre, és szorosan együttműködhetünk London világszínvonalú digitális tehetségeivel. Mindkét dolog kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy globális szinten is piacvezető vállalattá fejlődjünk a mobilitási megoldások terén.

A még idén megnyíló új iroda az Erzsébet Királynő Olimpiai Parkban található Here East kampuszon működik majd, és kezdetben körülbelül 40 szakember dolgozik majd itt. London egyebek mellett azért is számít ideális helyszínnek, mert a Ford több fontos kutatási projektet is működtet a városban; ilyen például a még idén elinduló vizsgálatsorozat, amely egy plug-in hibrid hajtású Transit-flottára épül. Az Olimpiai Park forgalomtól elzárt úthálózata tökéletes helyszínt biztosít a későbbi tesztekhez.

Az új londoni iroda a már meglévő Ford Intelligens Mobilitás irodák sorához csatlakozik, amelyek Dearbornban és Palo Altoban működnek, hatékonyan egészítve ki a Ford kutatási és innovációs központjainak globális hálózatát, amelynek a például a németországi RIC Aachen is fontos tagja.