NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A legintelligensebb és legtermelékenyebb Ford Transit világpremiere a Hannoveri Haszongépjármű Szakkiállításon

A legintelligensebb és legtermelékenyebb Ford Transit világpremiere a Hannoveri Haszongépjármű Szakkiállításon

A Ford a hannoveri IAA Haszongépjármű Szakkiállításra időzítette az eddigi legintelligensebb és legtermelékenyebb Transit világpremierjét, reflektorfénybe állítva az új 2 tonnás Transit modellt.

A megnövelt szállító kapacitású és akár 7 százalékkal takarékosabb, felfrissített hajtásláncokkal felszerelt új Transitban jelenik meg a szegmens legelső mild hibrid (mHEV) hajtása, ami körülbelül 3 százalékkal takarékosabban működik, mint a standard dízel modell, és akár 8 százalékkal javítja az autó üzemanyag-fogyasztását az araszoló városi forgalomban.

Az új Transit minden eddiginél hatékonyabb konnektivitást kínál, így üzemeltetői kihasználhatják a FordPass Connect fedélzeti modem minden előnyét*, ami segít a flottában működő autók kihasználtságának javításában és az üzemeltetési költségek optimalizálásában.

Az Európában 2019 közepétől kapható új Transit a most kifutó modell sikerére épít, ami nemcsak Európában, hanem Észak-Amerikában is saját szegmense legkelendőbb járműve lett. Az európai sikertörténet 2018-ban is folytatódik, hiszen idén augusztusig 67.000 darab kelt el az autóból, vagyis 14 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A Ford továbbfejlesztette modern 2,0 literes EcoBlue dízelmotorját**, ami a valós mérési ciklusokban rögzített Ford adatbázis szerint akár 7 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt.