AkkuLog

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-START és a V-Busz

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-START és a V-Busz

A MÁV-START együttműködési megállapodást kötött a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.-vel, melynek célja – a kormányzati, önkormányzati és szolgáltatói célkitűzéseknek megfelelően – a Veszprémet érintő közösségi közlekedés összehangolása.

Az együttműködési megállapodást Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Pálinkás Norbert, a V-BUSZ Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.Az együttműködés célja a versenyképes, térségi szinten koordinált, a felmerülő utazási igényeket követő, magas szolgáltatási színvonalú közlekedési közszolgáltatási rendszer kialakítása. Ennek értelmében a két vállalat kölcsönösen támogatja egymás munkáját, jelentős hangsúlyt fektetve a vasúti és a helyi személyszállítási közszolgáltatók közötti hálózati, menetrendi és tarifális együttműködés kialakítására.

A megállapodás egyik fontos célkitűzése, hogy a V-BUSZ Kft. a korábbinál gyakrabban és több helyi járattal szolgálja ki Veszprém vasútállomást. Az együttműködés értelmében a MÁV-START valós idejű menetrendi információkat biztosít a Veszprémbe érkező és onnan induló vonatairól a V-BUSZ számára. Ennek köszönhetően a vonatok és a helyi buszok csatlakozása jobban szervezhető és rugalmasabban alakítható lesz, figyelembe véve az esetleges késéseket is. A későbbiekben közös díjtermékek kialakítását és bevezetését is tervezik a felek, így a szolgáltatás díjszabási oldalról is előnyösebb választás lehet a Veszprémbe utazók számára. A hosszútávú cél, hogy a kombinált vasúti-helyi eljutás az autóbuszos eljutásnál egyszerűbb és jobb szolgáltatást biztosítson a Budapest–Veszprém viszonylaton.

A megállapodásban rögzített célok elérése érdekében a felek operatív munkacsoportokat hoznak létre, és az évenként elkészített és egyeztetett munkaterv szerint végzik el az adott évre kitűzött feladataikat.