Soha nem járt ennyi utas Ferihegyen

Idén decemberben már a 11 milliomodik utasát köszönthette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A légikikötő forgalma már a harmadik egymást követő évben döntött rekordot, idén eddig 10 százalékkal bővült az utasszám. A különleges pillanatot az airberlin légitársasággal ünnepelte a repülőtér, amelynek utasa a ma reggeli járattal indult Berlin Tegel repülőterére.

forrás: TF-információ

Idén januártól novemberig 10 százalékkal több utas fordult meg a repülőtér termináljain, így nem volt kérdés, hogy decemberben eléri a 11 milliós utasszámot a Budapest Airport.

A repülőtér forgalmának bővüléséhez mindenképpen hozzájárult az idén elindított 16 új járat, valamint számos egyéb fejlesztés a légitársaságok részéről, mint a járatok számának növelése a meglévő útvonalakon, vagy a nagyobb kapacitású repülőgépek forgalomba állítása.

A szerencsés 11 milliomodik utast szállító airberlin idén állított forgalomba egy harmadik naponta közlekedő járatot Budapest és a berlini Tegel repülőtér között, amivel sokat nyertek a magyar utazók, hiszen jelentősen csökkentek az átszállási idők számos tengerentúli csatlakozás felé.

tozsdeforum.hu