NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Összekötnék a Balmazújvárosi utat az egyetemi ipari parkkal

Debrecen – Most még csak az IT Services működik az ipari parkban, de ott épülhet a ThyssenKrupp gyára és az oltóanyag-előállító üzem is.

A világ egyik legnagyobb alkatrészgyártó vállalata, a ThyssenKrupp építene üzemet Debrecenben. Ennek érdekében az egyetemi ipari parkban, a 25 hektáros Agrár-innovációs Parkban az önkormányzat megvásárolna tíz hektárnyi területet az államtól, ezt adná tovább a német világcégnek.

Az egyetemi ipari parkban egyelőre az IT Services talált otthonra, de ott épül majd meg a Debreceni Egyetem oltóanyag-előállító kísérleti üzeme is.

Debrecen önkormányzata pályázat benyújtását tervezi annak érdekében, hogy javítsák az ipari park megközelíthetőségét. A 361 millió forintos beruházáshoz 360 millióra pályázna a város, amennyiben ezt a jövő csütörtöki ülésén jóváhagyja a debreceni közgyűlés.

A tervek szerint a 33-as főutat, azaz a Balmazújvárosi utat összekötnék az ipari parkkal. A Balmazújvárosi útról ha valaki a Metro áruház felé megy, a körforgalom után a játékkereskedésnél fordul le jobbra. Ez az útszakasz csak pár tíz méteren aszfaltozott, utána egy földút vezet tovább a Vezér utca keleti végének irányába.

Az önkormányzat tervei szerint ezen a közel egy kilométeres szakaszon a jövőben aszfaltúton lehetne majd közlekedni, kiépítenék a közvilágítást és a csatornázást is megoldanák. A beruházás részeként mind a Vezér utcai csatlakozásnál, mind pedig a Metro áruház kiszolgáló útjának csatlakozásánál komplett közlekedési csomópontot építenek majd ki.

dehir.hu