NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az ABB 100 millió eurót ruház be a globális innovációs és képzési campusba

Az ABB 100 millió eurót ruház be a globális innovációs és képzési campusba

Az ABB a legnagyobb organikus beruházását hajtja végre az ipari automatizálás területén, a B&R ausztriai egységénél. A 100 millió eurós beruházás tovább erősíti az ABB vezető szerepét a gép- és gyártásautomatizálásban. A jövő gyárának fejlesztését szolgáló beruházás 1000 új munkahelyet teremt majd és a legmagasabb színvonalat képviselő innovációs és képzési campus lesz mire felépül 2020-ra az ausztriai Eggelsbergben.

Egy évvel a B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) felvásárlásának bejelentését követően az ABB azt tervezi, hogy 100 millió eurós beruházással csúcstechnológiai szintet képviselő innovációs és képzési campust épít a B&R székhelyének otthont adó felső-ausztriai Eggelsbergben. Az ABB több mint 130 éves történetében ez lesz a legnagyobb organikus beruházása az ipari automatizálásba, amely 1000 új csúcstechnológiai álláshelyet teremt majd Ausztriában.

Az új innovációs és képzési campusban az ABB AbilityTM platform alapján fejlesztenek ki technológiákat a jövő gyára számára, amelyben a termelést és a gyártást intelligens és felhőre csatlakozó gépek és robotok végzik majd autonóm módon. A beruházás szervesen illeszkedik a cég Next Level stratégiájába, amely az innovációt a nyereséges növekedés egyik fő motorjának tekinti. Az ABB, amelynél közel 30 000-en dolgoznak a K+F és az alkalmazásfejlesztés területén, éves szinten 1,4 milliárd dollárt fektet be kutatás-fejlesztésbe. A B&R-nek több mint ezer alkalmazottja dolgozik kutatás-fejlesztés, illetve alkalmazásfejlesztés terén.

Az új kutatási-fejlesztési campus 35 000 m2 alapterületű lesz, és jelentős számú csúcstechnológiai színvonalú létesítménynek ad majd otthont. Az ultramodern kutatás-fejlesztési laborok mellett – amelyek az ipari vezérlőrendszerektől a gépi tanuláson át a mesterséges intelligenciáig fejlesztenek és tesztelnek majd automatizálási technológiákat–, a campusban épül majd meg az Automation Academy (Automatizálási Akadémia) is, amely a vállalat ügyfeleit, partnereit és alkalmazottait képzi ezen új technológiák használatára. Az ünnepélyes alapkőletétel a tervek szerint ez év nyarán lesz. A campus 2020 során kezdi meg működését. A beruházás befejezését követően az eggelsbergi egység lesz az ABB egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja.

Az új campusnak köszönhetően a világ második legnagyobb, ipari automatizálási megoldásokat szállító vállalata tovább erősíti vezető pozícióját a gép- és gyárautomatizálás területén. A “diszruptív” technológiák fejlesztése lehetővé teszi, hogy az ABB még jobban ki tudja szolgálni a rendkívül vonzónak számító, 20 milliárd dolláros keresletet jelentő gép- és gyárautomatizálási szegmens igényeit.

Az ABB 2017 júliusában vette meg a B&R-t, amely akkor a gép- és gyárautomatizálás terén a világ legnagyobb, független beszállítója volt a termék- és szoftveralapú nyíltarchitektúrájú megoldások piacán. A B&R globális gép- és gyárautomatizálási üzleti egységként beintegrálódott az ABB Ipari Automatizálási divíziójába. A két vállalat portfóliójának egyesítését követően az ABB napjainkban az egyetlen olyan ipari automatizálási megoldásokat szállító cég, amely a mérés, a vezérlés, a hajtások, a robotika, az energetikai rendszerek és a digitalizálás terén a technológiák és a szoftvermegoldások teljes palettáját kínálja a vevők számára.