NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Dobogón a Dachser a német logisztikai szolgáltatók között

Dobogón a Dachser a német logisztikai szolgáltatók között

A legfrissebb „Top 100 a logisztikában” ranglista szerint a Dachser szállítmányozási és logisztikai szolgáltatóvállalat egy lépéssel feljebb lépett a német piacon, így jelenleg a harmadik legmagasabb árbevétellel rendelkező logisztikai vállalat. A szárazföldi gyűjtőszállítmányozás szegmensben a Dachser továbbra is szilárdan tartja első helyét.

Az ellátásilánc-szolgáltatásokkal foglalkozó alkalmazott kutatási központ, a Fraunhofer Institut, a DVZ ipari folyóirattal, valamint a Német Logisztikai Egyesülettel karöltve a legjobb 100 európai logisztikai szolgáltató vállalatról szóló jelentésében adott képet a 100 legmagasabb bevétellel rendelkező német logisztikai vállalatról. Az ez évi jelentés szerint – a DVZ előzetes bejelentése alapján – a Dachser a Kühne + Nagel logisztikai és szállítmányozási vállalatot előzte meg a rangsorban, így foglalva el a harmadik helyet. Az első és a második helyeken a Deutsche Post DHL, valamint a Deutsche Bahn állnak.

Az összetett rangsorban a tanulmány 64,4 milliárd euróra hozza ki a top 100 logisztikai vállalat 2017-es jövedelmét, az együttműködéseket, valamint a konszolidált bevételeket leszámítva (ez a szám 2015-ben 60,6 milliárd euró volt). Mindez azt mutatja, hogy a logisztikai szektor évente mintegy 6,3 százalékkal növekedett az elmúlt két évben. Ha csak a 10 legmagasabb árbevétellel rendelkező logisztikai vállalatot tekintjük – a Dachsert is beleértve –, a tanulmány kimutatja, hogy a kombinált bevétel 2017-ben mintegy 34,4 milliárd eurót tett ki. Ez 1,9 milliárd euróval meghaladja a 2015-es jelentésben szereplő értéket, ami azt jelenti, hogy ez a 10 cég valamivel nagyobb növekedést tapasztalt a logisztikai volumen általános növekedésénél.

Az 1995 óta minden évben publikált „Top 100 a logisztikában” jelentés a legrészletesebb tanulmány a német és az európai logisztikai piacon. Magába foglalja a legnagyobb német logisztikai vállalatokat, valamint további 28 európai országot, illetve német és európai logisztikai piaci kategóriák rangsorait.