AkkuLog

A Wizz Air három újabb járatot indít el Budapestről Bergenbe, Hannoverbe és Lamezia Termébe

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága a héten három új járatát indítja el összekötve a magyar fővárost a norvégiai Bergennel, a németországi Hannoverrel és az olaszországi LameziaTerme-vel. Az új útvonalakon hetente kettő-négy járat közlekedik. Az új járatokra a jegyek már 5 240* forintért foglalhatók a wizzair.com oldalon.

Bergen Norvégia második legnagyobb városa, a legnépszerűbb kapu Nyugat-Norvégia fjordjaihoz. A város gyönyörű természeti adottságairól nevezetes, éskiváló hegymászási lehetőségek találhatókközvetlen közelében.

Hannover Észak-Németország egyik fontos központja. A városban található a Hannoveri Vásártér (Messegelände Hannover), a világ legnagyobb kiállító- és vásárközpontja, amely éventeolyan prominens kereskedelmi rendezvényeknek ad otthont,mint a Hannoveri Vásár és a CeBIT kiállítás.

Dél-Olaszországban, Calabriában található az egész évben napsütéses Lamezia Terme. A régiót Európa karibi térségének is szokták nevezni köszönhetően az itt található strandoknak, varázslatos hangulatának,lenyűgöző természeti adottságának és rusztikus bájának.

A nemrég bejelentett asztanai és bordeaux-i valaminta most indulóhárom új járattal együtt, a Wizz Air már 11 új útvonallal bővítette 2017-ben a folyamatosan növekvő budapesti hálózatát. A légitársaság így már 62 várossal köti össze Budapestet Európában és azon kívül is. Mindez azt is jelenti, hogy a magyar főváros nyújtja a legváltozatosabb kínálatot az egész WIZZ-hálózatban.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben 12 repülőgéppel, amihez 2017 áprilisától egy újabb csatlakozik. A vállalat több mint 1000 munkatársat foglalkoztat hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben. 2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi útvonalain, ami meghaladja bármely más légitársaság korábbi forgalmát Magyarországon és 23%-os éves növekedésnek felel meg. A 2016-os adatok szerint a légitársaság közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet támogatott a magyar gazdaságban**.

A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALAI BUDAPESTRŐL

Útvonal Indulási napok Indulás Viteldíj*
Budapest-Bergen hétfő, péntek 2017. április 10. 13 490 forinttól
Budapest – Hannover hétfő, szerda, péntek, vasárnap 2017. április 10. 5 240 forinttól
Budapest – Lamezia Terme szerda,  vasárnap 2017. április 12. 8 990 forinttól

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air kommunikációs menedzsere elmondta: “A Budapestet a portugáliai Faroval és öt nyugat-balkáni fővárossal összekötő útvonalak indulását követően örömmel indítunk el három újabb WIZZ járatot a magyar fővárosbóla gyönyörű Bergenbe, a mozgalmas Hannoverbe és a mindig napos Lamezia Terme-be. Az új utakkal budapesti hálózatunk jelenleg 62 útvonalat kínál 29 országba, széles választékot nyújtvamind az üzleti- mind a szabadidős utazóknak. A Wizz Air barátságos hazai személyzete szeretettel várja utasainkat új Airbus A320-as és A321-es gépeink fedélzetén!”

* egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket

** Az ACI iránymutatása évi 1 millió utasonként 750 helyszíni munkahely teremtését javasolja