NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Újra lesz menetrendszerinti buszjárat a belváros és Ferihegy között

Több mint tíz évvel ezelőtt járt utoljára rendszeres, közvetlen buszjárat a budapesti belváros és a ferihegyi repülőtér között. Most egy luxemburgi székhelyű cég indít járatot a hét minden napján, éjjel-nappal félóránként.

Április 3-án avatta fel a luxemburgi székhelyű, busztranszferekre szakosodott flibco.com új járatát Magyarországon, amely az első szolgáltatása Kelet-Európában. A hét minden napján, éjjel-nappal 30 percenként induló új járat a városközpont különböző fontos pontjait köti össze a budapesti repülőtérrel. Ez az új járat is tükrözi, hogy a flibco.com folytatja külföldi terjeszkedését. Ezen túlmenően, Budapest a flibco.com Luxemburgból és tágabb környezetéből érkező ügyfeleinek egyik kedvelt célpontja.

A flibco.com repülőtéri transzferre szakosodott vállalat, alapítása óta nagy teret nyert Luxemburgban és környékén (Belgiumban, Németországban, Franciaországban). A „Made in Luxembourg” címkével ellátott cég tovább terjeszkedik, rendszeresen új járatokat indít külföldön, a közelmúltban például Portugáliában és Cipruson. Most a flibco.com a magyar miniBUD céggel együttműködve biztosítja Budapesten a kényelmes és gyors, kiváló minőségű szolgáltatást. A 2016. január 1-jén indított miniBUD transzferjárat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatalos partnere. Flottája 60 korszerű, kényelmes és környezetbarát járművet tartalmaz, így kiemelkedő utazási élményt nyújt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Kelet-Európa légi forgalmának egyik csomópontja, évente csaknem 10 millió utast fogad. A repülőtérre nem kevesebb, mint 38 légitársaság közlekedik (7 fapados és 31 teljes árú szolgáltató), például a Lufthansa, a Ryanair, a Wizz Air, a KLM vagy az EasyJet 35 ország 88 célállomására biztosít összeköttetést. Az új járat bevezetése a repülőtér azon törekvésének része, hogy javítsa a személyszállítási szolgáltatásokat, az egyik legfontosabb eszköz a repülőtér elérhetőségének fejlesztésére.

A járatok a hét minden napján, éjjel-nappal 30 percenként közlekednek, megállók a következő helyeken vannak: Nyugati pályaudvar – Keleti pályaudvar – Déli pályaudvar – Deák tér – Népliget autóbusz-pályaudvar – Liszt Ferenc Repülőtér

turizmusonline.hu