Minden tavaszi hónapra jut egy LOT-meglepetés

Minden tavaszi hónapra jut egy LOT-meglepetés a repülés szerelmeseinek. Március 25-től a lengyel légitársaság immár napi öt járatot üzemeltet a Varsó–Budapest útvonalon; április 28-án elindul az első Bombardier Q400s-as repülőgép Krakkó és a magyar főváros között; májusban pedig közvetlen LOT-járatokkal repülhetünk New Yorkba és Chicagóba.

A LOT Krakkó és Budapest közötti első járata április 28-án indul. Május 20-ig a lengyel légitársaság hetente öt járatot fog üzemeltetni az új útvonalon. Május 21-től a nyári menetrendi időszak végéig, azaz október 27-ig minden héten még egy járat közlekedik majd. Ennek köszönhetően a LOT utasai – csütörtök kivételével – hetente hatszor utazhatnak a Krakkó–Budapest útvonalon. A járatok Bombardier Q400s-as repülőgéppel üzemelnek, ami 78 ülőhelyet biztosít, három osztályon, a repülési idő alig egy óra.

Az új Budapest–Krakkó járatokra szóló jegyeket egy hónappal azután lehet foglalni, hogy a LOT Budapest és Varsó között járatsűrítést jelentett be.Emlékezetes, hogy március 25-től a lengyelek napi öt járatot üzemeltetnek ezen az útvonalon, nagyrészt Bombardier Q400, ritkábban Embraer 170 repülőgépekkel.

Hab a tortán! Ismét lesz közvetlen légi összeköttetés Magyarország és az Egyesült Államok között. A New York-i járatok hetente négy alkalommalközlekednek, a tervek szerint New Yorkba 11.55-kor indul a LOT Dreamlinere, és 15.40-kor érkezik meg. Vissza pedig 18.45-kor indul a járat, és egy nappal később, reggel 8.50-kor landol Budapesten. Chicago felé heti két alkalommalindulnak a repülőgépek 11.35-kor, és 14.50-kor érkeznek meg Chicagóba, vissza pedig 16.35-kor indulnak és másnap reggel 8.55-kor szállnak le Ferihegyen.