Kimagasló hónapot zártak a diszkontok áprilisban

Minden nagy fapados kétszámjegyű bővülést produkált, a Wizz 30 százalékkal szállított több utast.

A téli hónapok után folytatódott a diszkontok rendkívüli forgalombővülése: Télen anyagi és egyéb okok miatt ebben az évben a diszkontok úgy döntöttek, inkább fenntartják a nagy frekvenciákat, ezért nőtt egyebek közt Budapesten is nagy mértékben az utasforgalom. A tendencia folytatódott áprilisban is, amely a nyári menetrend első teljes hónapja.

A Ryanair kétszámjegyű bővülésről ad számot, amióta az Always Getting Better program új lendületet vett, azóta minden hónapban 10 százalék feletti a növekedési ütem. Áprilisban az ír diszkont forgalma az előző év áprilisához képest 14 százalékkal 11,3 millió utasra bővült, míg a járatok átlagos töltöttsége 3 százalékponttal 96 százalékra javult.

Az angol easyJet is egyre gyakrabban tud 10 százalék feletti bővülést produkálni, pedig az angoloknál a 6-8 százalékos növekedés volt az általános. Áprilisban ők is belehúztak és az adatok szerint 11,7 százalékkal 7,1 millióra növelték a szállított utasok számát. A gépek kihasználtsága itt is javult: 2,5 százalékponttal 92,9 százalékra.

A Wizz Air bővülési ütemére eddig sem lehetett panasz, mivel az alacsonyabb bázis miatt könnyebb akár 15-20 százalék fölötti rátát is elérni. De a Wizz Air áprilisban ezt is túlszárnyalta 30,5 százalékkal növelte utasszámát az év negyedik hónapjában. Számszerűsítve 1,7 millióról 2,3 millióra nőtt a fuvarozott utasok száma. A Wizz Air Airbusainak kihasználtsága 3,6 százalékponttal 90,1 százalékra javult.

airportal.hu