Visszahívta főtitkári posztjáról Becsey Zsoltot az MKFE elnöksége

Az Egyesület elnöksége 2017. január 26-ai hatállyal visszahívta főtitkári posztjáról Becsey Zsoltot. Az Elnökség Csányi Gábor főtitkár-helyettes helyére 2017. január 26-ai dátummal Erdei Pétert nevezte ki, akit az MKFE új főtitkárának kinevezéséig megbízott az ügyvezetés ellátásával is, az MKFE Szolgáltató Kft.-ben betöltött tisztségének változatlanul hagyása mellett. Csányi Gábor a jövőben nemzetközi titkárként folytatja munkáját az Egyesületben.

 Az Egyesület elnöksége fontosnak tartotta kiemelni, hogy Becsey Zsolt az elmúlt hónapokban számos, a szakmát súlyosan érintő ügyben mozdította pozitív irányba az Egyesület érdekvédelmi munkáját, és emelte az MKFE presztízsét a hazai és nemzetközi szakmai-politikai fórumokon. Több lényeges, a magyar fuvarozókat érzékenyen érintő kérdésben tett kiemelkedően fontos lépéseket, mások mellett kezdeményezte a nemzetközi fórumokon a CEMT-engedélyek rendszerének átgondolását, és nemzetállami, valamint Uniós szinten is határozott lépéseket tett a nyugat-európai minimálbérszabályok közúti szállítási ágazatban történő bevezetése ellen. Erőfeszítéseit elismerve, az MKFE elnöksége megköszönte Becsey Zsolt eddigi tevékenységét, és sok sikert kívánt a további munkájához.

Az Elnökség hansúlyozta, hogy Csányi Gábor nemzetközi kapcsolatai, az IRU-ban szerzett tapasztalatai elengedhetetlenül fontosak a fuvarozói szakmát jelenleg sújtó nehézségek megoldásában, ezért szakértelmére a jövőben ezen a területen van szüksége az Egyesületnek.

mkfe.hu