Wáberer Györgyöt Szabó György váltotta az MKFE élén

Ez a cikk a NavigátorVilág májusi számában jelent meg.

Szinte napra pontosan egyszerre ért véget Wáberer György miniszterelnöki megbízotti és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnökeként végzett munkája. Wáberer György ez ideig három cikluson át vezette az egyesületet, s bár a tagságból sokan szerették volna felkérni a folytatásra, a szakember visszalépett a jelöléstől. Wáberer György a magyar logisztikai ágazat fejlesztésének elősegítése tekintetében nyújtandó személyes szaktanácsadásra még 2015-ben kapott felkérést a miniszterelnöktől, amely megbízatása az új Országgyűlés megalakulásával automatikusan véget ért, ám nem kizárt, hogy a miniszterelnök továbbra is igényt tart Wáberer György javaslataira, aki csak a közúti fuvarozás világától lépett hátrébb, a BILK-et és a Szabadkikötőt üzemeltető cégekben meglévő tulajdonrésze okán a logisztikában továbbra is jelentő szerepet visz.

Az MKFE Tisztújító Küldöttgyűlésén, május 12-én rövid értékelőbeszédet tartott a leköszönő elnök. Beszédében kiemelte az MKFE elmúlt három évben elért eredményeit, és kiemelkedő fontosságúnak nevezte a most lezajlott választást, hangsúlyozva, hogy bár továbbra is együtt kíván élni a szakmával, szeretné, ha a fuvarozói érdekvédelmi szervezetben a fiatalabb generáció venné át a stafétabotot. A most megválasztott elnök, Szabó György, a Prevost-Hungária Kft . tulajdonos-ügyvezetője több, mint húsz éve tagja az MKFE-nek, miközben a saját fuvarozócége folyamatosan fejlődött, ma meghatározó szerepe van a repülőtéri cargoáruk szállításában.

A vele készített, lapunk áprilisi számában megjelent interjúnk elolvasható a honlapunkon. Szabó György a megválasztása után tartott beszédében azt emelte ki, hogy az MKFE a jövőben az eddiginél is nagyobb figyelmet kíván fordítani a nyugati protekcionizmussal folytatott küzdelemre, a hazai fuvarozók versenyképességének fokozására és a belső piac védelmére. Az elnök aláhúzta, hogy a Wáberer György vezette előző elnökség olyan alapokat rakott le, amelyekre lehet építkezni, ugyanakkor jelezte, hogy frissebb, korszerűbb gondolkodást kíván a tagságtól az elért eredmények továbbvitele érdekében. Az MKFE tavaly elfogadott új alapszabálya értelmében már nem két társelnökkel, hanem egy elnökhelyettessel dolgozik tovább, amely szerepre Ignácz József Pétert választotta meg a küldöttgyűlés. Az MKFE új elnöksége és elnöke Somogyi Gábort megerősítette az MKFE főtitkári beosztásában. Az Árufuvarozási Tanács elnöke Barna Zsolt, a Waberer’s-Szemerey Kft . ügyvezető igazgatója lett.