Scania Young Professionals néven saját ingyenes tehergépjármű képzést és ösztöndíj programot kínál a Scania

Scania Young Professionals néven saját ingyenes tehergépjármű képzést és ösztöndíj programot kínál a Scania

A Scania Magyarország kiszélesíti együttműködését az elismert budapesti Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakgimnáziummal. A több mint 100 éve működő fővárosi oktatási intézmény ad helyet a Scania által meghirdetett oktatási programnak, a tehergépkocsi szerelői képzésnek.
A nappali tagozatos autószerelői és autótechnikai műszerész szakon 2018 szeptemberében végzős évfolyamba lépő tanulókat megcélzó program tervezetten 120 órás, melynek elméleti és gyakorlati része a Fáy András Szakgimnáziumban zajlik majd, kiegészülve a tanuló lakóhelyéhez legközelebb eső szervizben folytatott szakmai gyakorlattal. A képzés ideje alatt a tanulók megismerik a haszongépjárművek sajátosságait úgy mint a dízelmotorok felépítését, a tüzelőanyagellátó-rendszert, a légfékrendszert és a villamos hálózatot.

„Bízunk benne, hogy a képzésben résztvevő valamennyi diák számára hasznos lesz az általunk meghirdetett ösztöndíj program és minél több végzős tanuló csatlakozik majd a programhoz” – mondta James Armstrong, a Scania CER ügyvezető igazgatója. „Mindenekelőtt az egyik legfontosabb célkitűzésünk az volt, hogy az elméletet a lehető legoptimálisabban összekapcsoljuk a gyakorlattal; szakképzett mentorok és oktatók részvételével növeljük a tanulók szakmai érvényesülésének lehetőségét, illetve, hogy aktív szerepet vállaljunk a szakemberré válásuk folyamatában. Mivel minden helyzetet a maga egyediségében, széles spektrumon kell vizsgálni, ezért arra törekszünk, hogy a legkülönbözőbb környezetből érkező tanulók számára is maximálisan hozzáférhetővé tegyük a képzést.

A programot elsőként a régión belül tavaly Csehországban indítottuk útjára, melynek sikeressége következtében idén Magyarországon és Szlovákiában és elindítjuk a képzést.“ A programban részt vevők a Scania-szabványnak megfelelő professzionális képzésben vesznek részt, és lehetőséget kapnak a legújabb technológiával és professzionális Scania felszereléssel való munkavégzésre, illetve hosszú távon akár tanulmányúton is részt vehetnek a Scania külföldi szervizeiben.

Számos juttatás része a programnak, ideértve az anyagi támogatást ösztöndíj formájában, ami a tanulmányi eredménytől függően akár havi nettó 45 000 Ft is lehet a szervizben eltöltött gyakorlati időre vonatkozóan, vagy az étkezési hozzájárulást havi nettó 8 000 Ft értékben. A vidékről érkezőket az ingyenes budapesti kollégiumi elhelyezésen kívül utazási támogatással is segíti a Scania. A képzést sikeresen elvégzők lehetőséget kapnak a Scania magyarországi szervizhálózatában történő elhelyezkedésre.