Ingyenes vezetéstechnikai tréning fiataloknak a Fordtól

A Ford Driving Skills for Life program alapvető célja, hogy olyan új tapasztalatokat és információkat adjon át a friss jogosítvánnyal vezető autósoknak, amiket nem kaphattak meg a gépjárművezető-képző alaptanfolyamokon.

A program idén először érkezett Magyarországra, az első 4, fél napos programon szeptember 17-én és 18-án több, mint 700 fiatal vehetett részt a gyakorlati, vezetés orientált képzésen.

A Ford DSFL arra a négy alapvető területre koncentrálva fejleszti a fiatal autósok készségeit, melyek az elmúlt 15 év globális statisztikái szerint a közúti balesetek legfőbb kiváltó okai:

  • Túlkormányzottság kezelése
  • Sebesség/fékezés/reakcióidő
  • Figyelemelterelés/Drog/Alkohol szimuláció/másnaposság vs autóvezetés
  • Műszaki ismeretek/ modern vezetéssegítő rendszerek

A képzés során az autósok a jármű volánja mögött ülve, gyakorlati oktatás segítségével sajátítják el e négy terület tudnivalóit. Tapasztalatuk gyarapítására remek lehetőséget jelent, hogy egy szakképzett oktató mellett tanulhatják meg a veszélyhelyzetek felismerését, a jármű irányítását, valamint a helyes sebesség és távolság megválasztását. A 4, egyenként félnapos tréningre a hétvégén került sor.

A Ford DSFL-hétvégén a fiatalok az autókezelési ismeretek mellett megtanulták a közlekedési veszélyek, illetve a zavaró tényezők felismerését és kiküszöbölését is. A tréningen kreatív szemléltetőeszközök, szimulációk is segítik fejlődésüket. Továbbá a Ford a Meyer‑Hentschel Intézettel közösen kifejlesztett ittas vezetést és droghasználatot és másnaposságot szimuláló öltözetének kipróbálása is a program része. A Ford DSFL program teljes egészében ingyenes.