AkkuLog

A Siemens további tíz villamost szállít Bréma számára

A Siemens további tíz villamost szállít Bréma számára

A Bremer Straßenbahn AG (BSAG) német közlekedési vállalat további tíz Avenio villamost rendelt a Siemenstől, érvényesítve a 2017 júniusában aláírt szerződésben szereplő opciót. Ekkor a BSAG 67 Avenio villamosra adott le megrendelést. Az újonnan rendelt kocsikkal együtt a Hanza-városban üzemelő Siemens villamosok flottája 77-re nő. A most megrendelt villamosok szállítása 2021-ben kezdődik.

„Ezzel a pótrendeléssel a BSAG a 77 régi és hibás villamosból álló teljes flottáját lecserélheti ugyanannyi új és modern Avenio szerelvényre. Rendkívül örülünk, hogy a Siemenstől beszerzett új villamosok révén sokkal jobb minőségű és gyors közlekedési szolgáltatást kínálhatunk ügyfeleinknek” – mondta Hajo Müller, a BSAG igazgatótanácsának szóvivője.

„Az Avenio korszerű, kényelmes, megbízható és akadálymentesített villamos, ami tökéletesen kielégíti a Hanza-város valamennyi igényét. Bréma adta az eddigi legnagyobb megrendelést legújabb generációs villamosunkra, és a BSAG-nak ez az újabb rendelése bizonyítja ebbe a jövő-orientált termékünkbe vetett bizalmat” – jelentette ki Sabrina Soussan, a Siemens Mobility divízió igazgatója.

A tavaly rendelt első négy-részes villamos szerelvényeket 2019 tavaszán állítják üzembe Brémában. A körülbelül 37 méter hosszú villamos akár 259 utast is szállíthat, a maximális sebessége pedig 70 km/óra. A széles ablakok és energiahatékony LED fényforrások kellemes világítási körülményeket teremtenek. A bejáratoknál levő többfunkciós területek elegendő helyet biztosítanak a kerekes székek, babakocsik és kerékpárok számára. A légkondicionáló rendszernek köszönhetően egész évben kellemes, huzatmentes a belső légkör. Az utasok további kényelméről a fedélzeti, vezeték nélküli internet és a tájékoztató rendszerek gondoskodnak. Az Avenio tükrözi a fenntarthatóság terén elért legújabb eredményeket is: a villamosnak akár 90 százaléka újrahasznosítható. Az Avenio a visszanyert fékezési energia nagy részét fűtésre használja, vagy visszatáplálja az energiahálózatba. Az összes kereket hangtompító szerkezettel látták el a zökkenésmentes és halk működés érdekében.

Avenio szerelvények már üzemelnek Németországban, München városában valamint a hollandiai Hágában. Németországból Ulm, míg Katarban Doha is rendelt Avenio villamosokat a Siemenstől. Az Avenio család moduláris konstrukción alapszik, ahol a már bevált rendszerek és alkotóelemek hasznosítják a vállalat több mint 135 éves tapasztalatát ezen a területen: a világ első villamos szerelvényét a Siemens helyezte üzembe 1881-ben. A Siemens villamos üzletága az egész világon megbízható, fenntartható és költséghatékony tömegközlekedési megoldásokat kínál az ügyfelek számára.

w5.siemens.com