AkkuLog

Új irány: Irán

Teherán és Budapest között indít járatot az Iran Air. Az iráni légitársaság járatai 2018. március 31-től október 27-ig hetente egy alkalommal, szombatonként repülnek majd Budapestre.

A járatok szombati napokon helyi idő szerint 19:45-kor indulnak a teheráni Imam Khomeini Nemzetközi repülőtérről és 21:45-kor szállnak le Ferihegyen, ahol a menetrend szerint másfél óra alatt készítik fel a gépeket a visszaútra. Budapestről 23:15 perckor szállnak fel a járatok Teherán felé, ahova helyi idő szerint vasárnap hajnalban, 05:55-kor érkeznek meg.A járatokat a légitársaság Airbus A300-as repülőgépei teljesítik, a két város közötti repült idő a menetrendi adatok szerint négy és fél óra.

Az Iran Air Airbus A300-as és A310-es repülőgépei nem ismeretlenek Ferihegyen, a légitársaság számos észak- és nyugat-európai járata rendszeresen hajtott végre technikai leszállást Budapesten az országgal szembeni embargó évei idején. A légitársaság járatai egyes reptereken nem kaptak üzemanyagot, így a visszaúton Budapesten álltak meg tankolni, utasokat azonban itt nem vehettek fel.

Az embargó feloldásával az Iran Air repülőgépei teljesen eltűntek Budapestről. A perzsa ország állami légitársasága hatalmas, több száz darabos repülőgép-megrendeléseket adott le flottája megújítására az Airbus, a Boeing és az ATR felé is.

 

airportal.hu