Saját szervezeti egységgel indul a Gebrüder Weiss az USA-ban

Miután az év első felében több telephely jött létre Németországban, Kínában, Hongkongban és Szingapúrban, a Gebrüder Weiss logisztikai vállalat újabb mérföldkőhöz érkezett: bejelentették saját szervezeti egység megalapítását az USA-ban. Július 3-án öt további telephellyel bővül a Gebrüder Weiss márka; az Atlantában, Bostonban és Los Angelesben lévő telephelyeket 100%-ban amerikai vegyesvállalatoktól veszik át. A vállalat további telephelyet nyit New Yorkban és Chicagóban, utóbbiba helyezte a Gebrüder Weiss USA az új központját. A Gebrüder Weiss az Egyesült Államokban 100 munkatársat foglalkoztat.

A Gebrüder Weiss világszerte kínál multimodális szállítási megoldásokat – szárazföldön, vízen és a levegőben (Forrás: Gebrüder Weiss)

Az új telephelyek fókuszában főként a légi és tengeri szállítmányozási szolgáltatások állnak, de természetesen itt is elérhetőek a Gebrüder Weiss egyedi logisztikai megoldásai is, az árutárolástól a belföldi disztribúción át az e-kereskedelmi megoldásokig, beleértve egy webáruház koncepciójának kidolgozását. A vállalat az autóipar és a csúcstechnológia ágazatában szerzett szakértelmét is fokozatosan kamatoztatni szeretné az új telephelyeken.

A globális hálózat előnyeit ötvözzük a helyi szakértelemmel. Ezzel a koncepcióval az új telephelyeken is meg tudjuk erősíteni pozíciónkat kiváló logisztikai szolgáltatóként” – mondja Heinz Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának tagja. A vállalat az elmúlt években globális szinten már számtalan ügyféllel dolgozott ki egyedi logisztikai megoldást. Ezt a kínálatot szeretné a Gebrüder Weiss egyértelműen intenzívebbé tenni, és a megbízóival együtt kíván továbbnövekedni. „A független és erőteljes jelenlét az Egyesült Államokban hatalmas stratégiai jelentőséggel bír számunkra” – szögezi le Senger-Weiss.
A világ logisztikai központjaiban

A Gebrüder Weiss a kínai kereskedelmi központokban is tovább terjeszkedik. A nemrégiben nyílt hongkongi és sencseni irodákat július 1-jétől a gazdaságilag erős Guangdong tartomány déli részén fekvő Zhanjiangban létrehozott képviseleti iroda támogatja. Ezt még idén nyáron egy másik iroda is követi Kanton településen. Németországban ─ a hamburgi és frankfurti légi és tengeri szállítmányozási telephelyeken kívül ─ nyílik még egy iroda a düsseldorfi repülőtérnél, valamint az év folyamán a logisztikai vállalat két további irodát hoz létre Münchenben és Stuttgartban. Ezzel a Gebrüder Weiss világszerte lefedi a legfontosabb átrakó- és gyűjtőpontokat.