NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Nyári diákmunkákat ajánl a MÁV-START

A MÁV-START a múlt évhez hasonlóan idén is jelentős utasforgalomra számít a nyári balatoni idényben, ezért – a balatoni utasforgalom zökkenőmentes lebonyolítása érdekében, a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezettel együttműködve – idén is várja nyári munkára a diákokat. A társaság állomási segítőket, állomási általános információsokat, idegen nyelvet beszélő nemzetközi információsokat, ügyfélszolgálati információsokat, utastájékoztató vagy adminisztrációs segítőket, a nagy balatoni zenei fesztiválok idején segítő információs munkatársakat keres. De lehet kerékpárrakodónak is jelentkezni: feladatuk, hogy a bringákat segítsék minél gyorsabban beemelni, illetve levenni a vasúti kocsikról.

A vasúttársaság a teljes munkaidős minimális órabért meghaladó mértékű fizetést ad: az órabérek 750 forinttól 1100 forintig terjednek, a munkakörtől függően.

A diákok szinte az összes balatoni és velencei-tavi állomáson, Budapesten, illetve Békéscsabán, Celldömölkön, Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron és Szolnokon is vállalhatnak feladatokat. A vasúttársaság természetesen nem csak idényjellegű, hanem folyamatos munkát is kínál a fiataloknak; a lehetőségekről a MÁV-csoport honlapja, a www.mavcsoport.hu (a Karrier/Diákoknak/Diákmunka felhívás fülek alatt) tájékoztat.

Az idényjellegű munka iránt érdeklődők a https://nebulomelo.hu honlapon és a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezet területi irodáiban kaphatnak bővebb felvilágosítást, illetve jelentkezhetnek az egyes munkakörökbe. A foglalkoztatás az iskolaszövetkezeten keresztül történik, és előzetes regisztrációhoz kötött. A diákokat – a felkészítést követően – napi 8-12 órában foglalkoztatják. Bizonyos munkakörök esetén feltétel a betöltött 18. életév, illetve az angol és/vagy német nyelv társalgási szintű ismerete is.