NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Buszbérlettel vasúton

Buszbérlettel vasúton

A MÁV-START és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) együttműködésének köszönhetően a kesztölci térségben élők egyszerűbben és gyorsabban juthatnak el a fővárosba a vonatokkal és azokra ráhordó buszjáratokkal.

A Budapest–Esztergom vasútvonal pályafelújítása és villamosítása lehetővé tette, hogy a korábbiakhoz képest bővebb kínálattal és rövidebb menetidővel közlekedjenek a vonatok, amely jelentős kihatással van a térségben közlekedő autóbuszjáratok utasforgalmára is. 2018. szeptember 1-jétől a 830-as, Budapest–Solymár–Pilisszentiván–Pilisvörösvár–Pilisszántó autóbuszvonal menetrendjének módosítása és a Volánbusz bérleteinek vonatokon történő elfogadása biztosítja a vasútállomással nem rendelkező Pilisszántó lakossága számára a megfelelő vasúti elérést.

December 9-től a vasúti kiszolgálással nem rendelkező Kesztölc térségében folytatódott a vasúti és közúti összevont szolgáltatások fejlesztése. A menetrendváltástól kezdődően a MÁV-START Dorog állomástól, illetve Leányvár vasúti megállóhelytől elfogadja a vonatain a KNYKK által a Kesztölc–Pilisjászfalu, Kesztölc–Piliscsaba, Kesztölc–Pilisvörösvár, Kesztölc–Solymár, illetve Kesztölc–Budapest viszonylatra kiadott dolgozói és tanulói autóbuszbérleteket.