NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A GEFCO első komplett zárt tehervonata a Selyemúton

November 22-én a GEFCO teli konténerekkel megrakott vonata 11 000 km-es utat követőenmegérkezett Kínából Franciaországba. A vonat kevesebb, mint három hét alatt szállította le a 40 láb hosszúságú konténereket a kínai Vuhanból az észak-franciaországi Dourges-ba a GEFCO ügyfele, a PSAszámára. A zárt tehervonat november 3-án indult Vuhanból, majd Kazahsztánon, Oroszországon, Fehéroroszországon, Lengyelországon és Németországon keresztül folytatta útját, végülnovember 22-én megérkezett adourges-i terminálra. Vámkezelés után a szállítmányt közvetlenül a PSA egyik leányvállalati telephelyére, a Française de Mécanique számára továbbították.

A projektet a GEFCO irányította és koordinálta a különböző országok vasúti partnereivel és a GEFCO Forwarding sanghaji, moszkvai és párizsi csapataival közösen.

„A több mint 65 évnyi logisztikai tapasztalattal rendelkező GEFCO már bő 4 éve szervez vasúti szállításokat Ázsiából Európába. A Csoport támogatja a két földrész közötti egyre növekvő kereskedelmet, valamint a konténerek vasúti szállítását, és folyamatosan keresi az új költséghatékony, rugalmas, megbízható és biztonságos megoldásokat, hogy megfeleljen ügyfelei elvárásainak és támogassa üzleti fejlődésüket” – mondta Anthony Gunn, a GEFCO Freight Forwarding ügyvezető alelnöke.