NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A GEFCO felvásárolta a GLT-t

A GEFCO felvásárolta a GLT-t

Az ipari ellátási láncokhoz kapcsolódó szolgáltatások globális szállítójaként ismert és az autóipari logisztika területén Európában vezető helyen álló GEFCO Csoport bejelentette, hogy lezárult az Európa és Marokkó közötti áruszállításra szakosodott GLT felvásárlása.

A tervezett felvásárlást 2018. január 11-én jelentették be, és a tranzakciót az európai hatóságok jóváhagyták. A GLT felvásárlásával a GEFCO megerősítheti pozícióját a régióban, miközben megszilárdíthatja és bővítheti ügyfélkörét, különösen az autóipar, valamint a kiskereskedelem és a ruhaipar területén. A GLT több mint két évtizedre visszanyúló, jelentős szaktudást hoz magával az Európa és Marokkó közötti áruforgalom területén.

Az 1998-ban alapított GLT a Gibraltári-szoros két partja közötti teljeskörűen biztosított áruforgalom elismert logisztikai szakértője, valamint az Algeciras és Tanger közötti áruforgalom vezető szereplője. A vállalat 75 nyerges vontatója és 380 pótkocsija évente több mint 16 ezer alkalommal kel át a szoroson.

Az Európa és Marokkó közötti kereskedelmi forgalomra szakosodott üzleti vállalkozás, a GLT tulajdonosa és irányítója a GEFCO Spain lesz. A GEFCO spanyol leányvállalata – amely 700 alkalmazottat foglalkoztat és 5000 ipari ügyfelet szolgál ki – több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a csúcsminőségű logisztikai szolgáltatások területén.