NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Fotósvonat a Balatonfenyvesi Kisvasúton

Fotósvonat a Balatonfenyvesi Kisvasúton

Fotósvonatot indít a MÁV-START a Balatonfenyvesi Kisvasúton április 28-án, szombaton. A Majorka Turisztikai és Rendezvényközpont közreműködésével szervezett különleges program lehetőséget nyújt a Berek tájain a személyvonatok nem mindennapi fotózására. Az utazásra előzetes regisztrációval lehet jelentkezni.

A regisztráltak Budapest, Székesfehérvár és Siófok irányából Balatonfenyvesre 9:42-kor érkeznek meg a 842-es gyorsvonattal. A fotósvonatok Balatonfenyvesről 10:32-kor és 10:37-kor indulnak. A két szerelvény megfelelő és biztonságos távolságban követi egymást, az út során pedig előre kiválasztott helyeken megállásokat biztosítanak a szervezők a fotósoknak. A program során összesen nyolc-tízfotózási megállás lesz,egyes helyszíneken pedig egy GAZ 69-es nyitott terepjárót is biztosítanak témaként.

Somogyszentpálra 12:25-kor, illetve 12:30-kor haladnak be a vonatok, ahonnan 12:55-kor és 13:00-kor mennek tovább egyórás útra az Imremajorba. Ebéd után,15:35-kor, illetve 15:40-kor fordulnak vissza Balatonfenyvesre, ahová 15:52-kor és 15:57-kor érkeznek meg. Balatonfenyvesről Siófok és Székesfehérvár érintésével lehetséges a továbbutazás a 16:17-kor induló budapesti gyorsvonattal.

A regisztrációról, a menetjegyek áráról, az étkezésről és a szolgáltatásokról a MÁV-csoport honlapján tájékozódhatnak: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/tavaszi-berek-fotosvonat.