NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

BUD: kiváló munkáltató, bővülés EIB-támogatással

BUD: kiváló munkáltató, bővülés EIB-támogatással

A Budapest Airport elnyerte az Investors in People kiváló munkáltatóknak járó, arany fokozatú nemzetközi elismerését. Eközben a reptér üzemeltetője 200 millió eurós hitelszerződést írt alá az Európai Beruházási Bankkal.

Investors in People.

A díjat olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek a munkavállalóval együttműködésben, közösen dolgoznak az üzleti célok elérésén, ezzel támogatva a dolgozók szakmai fejlődését. A Budapest Airport az első és eddig egyetlen arany fokozatú, akkreditált repülőtéri szervezet a kontinentális Európán belül.

Egy jól működő vállalat alappillére a munkavállaló támogatása, ösztönzése és eredményeinek elismerése – röviden így foglalható össze az Investors in People alapelve. Egyebek mellett ennek az alapvetésnek kell megfelelnie a díjra akkreditált vállalatoknak. A brit hátterű cég által végzett komplex felmérés eredményeképpen – amelynek egyik legfontosabb eleme a dolgozók megkérdezése volt – a Budapest Airport először 2015-ben három évre, 2018-ban pedig újra elérte a rangos nemzetközi elismerést, ezúttal viszont a korábbi eredményt túlszárnyalva, az arany fokozatot szerezte meg.

Az Investors in People a vállalatok elemzése során az üzleti struktúra vizsgálatán túl nagy hangsúlyt fektet a munkavállalók szerepére: alapelvei szerint egy vállalat fejlődése úgy lehet fenntartható, hogy munkafolyamataiba a munkavállalót is aktívan bevonja, a dolgozó folyamatos támogatása és fejlődésre ösztönzése mellett. Az arany fokozat megszerzése így azt is jelenti, hogy a Budapest Airport amellett, hogy hatékonyan összehangolja és megvalósítja az üzleti terveket, megbecsüli a dolgozóit, és számít a véleményükre, támogatásukra a közös munka során.

EIB-támogatás.

Az Európai Beruházási Bank és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport között létrejött 200 millió eurós hitelszerződés célja, hogy támogassa Magyarország fő nemzetközi repülőterének további bővítését és fejlesztését. Az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) által támogatott EIB hitel segítségével a Budapest Airport folytathatja nagyléptékű infrastrukturális fejlesztéseit, különös tekintettel a terminálok és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúra jelentős bővítésére. A fejlesztések eredményeként, a kereslet várható növekedésének megfelelően, tovább nő a repülőtér kapacitása. Az új terminál a létező legkorszerűbb létesítmény lesz, amely világszínvonalú utazási élményt biztosít az utasoknak.