Jön az érintőképernyős autóüveg, már az is megvan, melyik márka csinálja meg először

Az érintőképernyős eszközök megjelenése óta él a kérdés, hogy a technológiát hogyan is lehetne a legjobban intergálni a modern autókba. Az elmúlt években a kocsik infotainment rendszerében már alkalmazzák, a Tesla pedig a Model 3-ban (is) egy gigantikus táblagépet használ a klasszikus műszerfal helyett. A dél-koreai SsangYong viszont pont ott vezetné be a technológiát, ahol a leginkább várnák a vásárlók.

A YonhapNews beszámolója szerint a SsangYong anyavállalata, a Mahindra & Mahindra arra készül, hogy érintéssel vezérelhető ablakokat gyártson az autókba. A tervek szerint ha az utasok szerinték kinyitni, elég lesz csak megérinteni őket.

Choi Jong-sik, a SsangYong Motor elnöke szerint még az idén bemutathatják a technológiát, amivel egyértelműen a jövő generációja felé nyitnának.

Bár valóban a SsangYon lehet az első, aki megcsinálja a fejlesztést, az eredeti ötlet még a Jaguartól származik. A britek azonban ennél tovább nem mentek, így koránt sincs arról szó, hogy a dél-koreai fejlesztők lemásolták volna a technológiát, az ugyanis még nem készült el.

hvg.hu