AkkuLog

A FlixBus regionális irodát nyit Budapesten

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató új központot alakított ki Magyarországon. Mióta a vállalat az elmúlt nyáron belépett a hazai piacra, közel 100 közvetlen célállomás vált elérhetővé Budapestről és jelenleg 7 további magyar város is összeköttetésben van Európa legnagyobb intercity buszhálózatával. Szeptembertől a budapesti regionális iroda koordinálja a vállalat magyar, román és bolgár piacát.

A FlixBus 2016 nyarán lépett be a magyar piacra. Azóta 13 ország közel 100 közvetlen célállomása vált elérhetővé Budapestről a cég hálózatában. A nyári hónapok alatt majdnem 40 busz indult a fővárosból naponta, míg a Magyarországról, illetve a Magyarországra utazók száma a nyári hónapokban megduplázódott az előző évhez viszonyítva. Budapest mellett jelenleg Győr, Miskolc, Szeged, Siófok, Hévíz, Keszthely és Nagykanizsa is közvetlen összeköttetésben áll európai célállomásokkal.

A növekedés Romániában is megkezdődött ezen a nyáron, a FlixBus több új stratégiai partnermegállapodást is kötött. Júliusban számos erdélyi város lett elérhető Budapestről, augusztus végén pedig 40 új román város vált az európai zöld hálózat részévé.

A FlixBus 2013-as indulása óta közel 60 millió utas választotta szolgáltatásunkat Európa-szerte. Látva az elmúlt év jelentős növekedését Közép-Kelet-Európában úgy döntöttünk, új regionális irodát nyitunk, hogy jobb rálátásunk legyen a helyi igényekre és hatékonyabban szolgálhassuk ki azokat. Jelentős helyi buszpartnerekkel működünk együtt Magyarországon és Romániában is, de szeretnénk tovább erősíteni a jelenlétünket a régió piacán. A budapesti iroda a helyi üzletfejlesztés és marketing tevékenység révén jelentős szerepet játszik majd a teljes európai hálózat bővítésében.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

A FlixBus nemzetközileg is egyedülálló üzleti modellje a helyi közlekedési vállalkozásokkal való együttműködésen alapul. A piacra lépése óta eltelt 4 évben a cég európai szinten 250 buszpartnerrel kötött megállapodást. 2017-ben a FlixBus 40 millió utasra számít Európában.

2016 óta a FlixBus a VOLÁNBUSZ Zrt-vel partnerségben üzemeltet járatokat Magyarországon.