NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Szeptember 16-tól ismét Mobilitási Hétvége Budapesten

Idén tizenhatodik alkalommal, szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés programsorozatát. A Mobilitási Hétvégén, hazánk legnagyobb zöld eseményén a szeptember 16-17-i hétvégére ismét a gyalogosoké, kerékpárosoké az Andrássy út.

Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg, a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival történő közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít. A Mobilitási Hétvége rendezvényen megismerkedhetnek azokkal a közlekedési módokkal, amelyek versenyképes és környezetkímélő alternatívát kínálnak az autózással szemben. Az idei év mottója a „Közös út, közös jövő”, témája pedig a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

A Mobilitási Hét családi hétvégéjét az Andrássy úton az Oktogonnál szeptember 16-án, szombaton délelőtt 10 órakor nyitja meg Homolya Róbert, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, valamint Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. A hétvégén a kilátogatókat a gépjárművek elől lezárt Andrássy úton a közlekedési szolgáltatók standjai mellett a fővárosi közszolgáltató társaságok, több kerület, civilszervezetek színes programjai és koncertek várják.

A Mobilitási Hétvége programja részletesen megismerhető a BKK honlapján: www.bkk.hu/mobilitasihet.