Átadta tatabányai logisztikai központját a Trans-Sped Kft.

A Trans-Sped Kft. hatezer négyzetméteres, fűthető és hűthető csarnokot adott át a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. Az egymilliárd forintból megvalósult beruházás a szomszédos japán AGC autóüveggyár raktárigényét elégíti ki.

A Trans-Sped Kft. újonnan átadott, 6000 négyzetméteres logisztikai bázisa a Tatabányai Ipari Parkban 2017. január 19-én.
Tatabánya, 2017. január 19. A Trans-Sped Kft. újonnan átadott, 6000 négyzetméteres logisztikai bázisa a Tatabányai Ipari Parkban 2017. január 19-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped cégcsoport ügyvezetője elmondta, a társaság nyolc éves, összesen 2 milliárd forint összegű raktározási és szolgáltatási szerződést kötött a AGC Glass Hungary Kft-vel. A most megépült raktárbázis az autóüveggyártó csehországi raktárait váltja ki. Mivel a gyártól néhány száz méterre található, biztosítja a termelés rugalmas ellátását, valamint a késztermék raktározását.

Haluza Zoltán, az AGC logisztikai igazgatója hozzátette, három csehországi raktárat váltottak ki a tatabányai beruházással. A vállalat 2017 júniusától csehországi síküveggyára és tatabányai telephelye között a szállítmányozást is magyar cégekre bízza. A havonta 4000 kamionnyi fuvar felét a Trans-Sped végzi majd.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat a Környével közös közigazgatási területen lévő ipari park fejlődésével párhuzamosan 100 millió forintot meghaladó ráfordítással felújítja a park fő közlekedési útjait, illetve a Modern városok program keretében új feltáró utakat létesít.

MTI