Újabb 30 ezer m2raktárkapacitás építését tervezi a BILK Logisztikai Zrt.

Újabb 30 ezer m2raktárkapacitás építését tervezi a BILK Logisztikai Zrt.

Újabb, összesen 30 ezer m2 területű raktárcsarnokok beruházására nyújtott be építési engedélykérelmet a BILK Logisztikai Zrt. Budapest XXIII. kerületi önkormányzatához. A beruházás a logisztikai parkkal határos 7,4 hektár területen valósul meg, amit a társaság tavaly ősszel vásárolt meg.

A cég két ütemben tervezi felépíteni az új létesítményeket, amiket a következő két év folyamán vehetnek birtokba a bérlők. A fejlesztés befejezését követően a BILK Logisztikai Zrt. kapacitása meghaladja majd 215 ezer m2-t.

A jelenleg több mint 182 ezer m2 raktár- és irodakapacitású piacvezető logisztikai park a piac növekvő igényeinek kielégítése érdekében folyamatosan bővíti kapacitásait.Az új csarnokok felépültéig a társaság kreatív megoldásokat vesz igénybe. Egy 12,2 méter hasznos belmagasságú épület megvalósítását két meglévő raktárépület közötti szabad terület beépítése teszi lehetővé. Erre a megoldásra azért van szükség, mert a piacvezető logisztikai park egyébként már betelt: a bérlők a rendelkezésre álló raktárkapacitások 98,4 százalékát igénybe veszik. Ennek a 3800malapterületű beépítésnek a munkálatai ősszel fejeződnek be. A több mint félmilliárd forint értékű beruházás komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására lesz kialakítva. Bérlője a csarnok kizárólagos használatát több mint 11 évre előre lekötötte.