NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

MÁV-START: Könnyebb, gyorsabb vasúti jegyvásárlás és további újdonságok

A MÁV-START 2017 nyarán mind a Balatonra, mind az Adriára utazókat bővülő szolgáltatással várja. A balatoni forgalomban gyakori és egyre gyorsabb eljutást biztosít, több légkondicionált járművet és bicikliszállító kocsit állít forgalomba a vasúttársaság. A MÁV-START folyamatosan korszerűsíti jegyvásárlási lehetőségeit is. Az utasok a számítógép előtt ülve vagy mobiltelefonjukon, továbbá több mint 100 modern jegykiadó automatából és két mobilpénztárban is megvehetik jegyüket.

Splitbe, Rijekába és Koperbe a főszezonban naponta indulnak majd vonatok. A montenegrói Barba heti két alkalommal közlekedik közvetlen kocsi, és a bolgár tengerpartra, Burgaszba és Várnába is heti kétszer indul vonat. Az egész éves nemzetközi ajánlatok közül a napi hét közvetlen vonatpárral elérhető Prágát emelte ki a MÁV-START. A cseh fővárosba utazók a négynapos érvényességű kirándulójeggyel akár a városi tömegközlekedést is használhatják, ha ilyen jegyet vásárolnak a nemzetközi pénztáraknál.

forrás: MÁV-START

A belföldi utasok számára is újabb ajánlatokkal szolgál a vasúttársaság. Március 1-jétől a Miskolcra vonattal utazók 33%-os alkalmi menettérti kedvezményt vehetnek igénybe a Miskolc Pass kedvezménykártyák 24-120 órás érvényességű turisztikai változatának megvásárlásával.

Egyre több a kerékpáros utas a MÁV-START vonatain, ezért a bringaszállítási lehetőségek is folyamatosan bővülnek. A vasútvállalat célja, hogy a jövőben lehetőleg minden vonaton biztosítsa a kétkerekűek kényelmes és kiszámítható szállítását. Számos európai országba is szállítható kedvező áron kerékpár: Szlovákiába, Romániába és Szlovéniába öt euróért, míg Csehországba, Ausztriába, Németországba és Svájcba tíz euróért.

Tavasztól őszig számos csoportos és szervezett utazást kínál a MÁV-START: budapesti indulással például Egerbe juthatnak el az érdeklődők, akik tárlatvezetéssel ismerhetik meg a vár történetét. Tokajban borkóstolás, városnéző séta, múzeumlátogatás várja a résztvevőket, Debrecenben a városnéző túra és múzeumlátogatás után a Nagyerdőt vagy a fürdőt fedezhetik fel, Pécsett pedig a Zsolnay kiállítást is megismerhetik. Vidéki városok közül egyebek között Szombathelyről Ajkára és a celldömölki Kemenes Vulkánparkhoz, Szegedről Gyulára és Szarvasra, Pécsről Szigetvárra és Villánykövesdre, Miskolcról Sárospatakra, Debrecenből és Nyíregyházáról Nyírbátorba, valamint a szolnoki RepTárhoz kínál szervezett utat a vasútvállalat.