A UPS Healthcare Európa-szerte elindítja a UPS Premier szolgáltatást

A UPS Healthcare Európa-szerte elindítja a UPS Premier szolgáltatást

Az új, technológiaalapú szolgáltatás nagyobb ellenőrzést és jobb átláthatóságot kínál az ügyfeleknek kritikus egészségügyi termékek szállítása során.

A UPS Premier technológiaalapú expressz kézbesítési szolgáltatásként a kiscsomagokat fejlett szenzortechnológiával látja el, illetve elsőbbségi sávot biztosít számukra a UPS globális hálózatában. A rendkívül speciális kezeléssel és fokozott láthatósággal és ellenőrzéssel kiegészített, új generációs érzékelőtechnológia képes a UPS hálózatában bárhol mintegy 3 méteres pontossággal lokalizálni a csomagokat.

„Elég csupán az új biológiai gyógyszerekre vagy a beültethető orvosi eszközökre gondolnunk, hogy belássuk, ügyfeleink korábban soha nem látott mértékben újítanak, és ezzel együtt egy közel tökéletes logisztikai szolgáltatási szintre is szükségük van mondta Monica Alvarado, a UPS Healthcare európai marketingigazgatója. E technológiával támogatott szolgáltatás segítségével képesek leszünk a kritikus egészségügyi szállítmányok osztályozására és azonosítására már azelőtt, hogy azok elhagynák ügyfeleink kezét, így példátlan ellenőrzést, átláthatóságot és megbízhatóságot biztosítunk számukra a teljes ellátási láncuk során.”

A biológiai készítmények, a speciális gyógyszerek és a személyre szabott gyógyászat terén megvalósuló innovációk jelentős igényt támasztanak a precíziós logisztika terén. A cél, hogy a logisztika támogassa a betegekre szabott, idő- és hőmérséklet-érzékenyebb termékek pontos célba juttatását. Jól mutatja ezt, hogy az előrejelzések szerint a biológiai terápiás gyógyszerek globális piaca a 2020-as 285,5 milliárd dollárról 2025-re 421,8 milliárd dollárra nő.

A UPS Premier európai bevezetése újabb példája a vállalat elkötelezettségének az egészségügyi logisztika terén. A UPS Healthcare 2021-ben több mint 36 000 négyzetméter jó gyártási gyakorlatnak megfelelő hűtő- és fagyasztókapacitásba fektetett be újonnan épített, illetve korszerűsített egészségügyi létesítményekben, többek között Magyarországon, Olaszországban, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Hollandiában és Németországban. Ezek a létesítmények, amelyek 2°C-tól akár -80°C-ig terjedő hőmérsékleten képesek biotermékek tárolását támogatni, a meglévő 1 millió négyzetméternyi dedikált egészségügyi raktárterületet egészítik ki, összesen 34 országban, ahol az üzletág jelen van.

A UPS Premier szolgáltatásnak kulcsszerep jutott a vakcinák Egyesült Államokbeli szállításában. Világszerte a UPS Healthcare több mint 800 millió adag vakcinát szállított ki 99,999%-os pontossággal, több mint 100 országban.