Főszerepben a BI-KA Logisztika a RepTárban

A BI-KA Logisztika Kft., csatlakozva a Logisztika napja 2024 rendezvénysorozathoz, egész napos programmal várta az érdeklődőket a szolnoki RepTárban.

A BI-KA Logisztika Kft. az MLBKT Logisztikai Szolgáltatói Tagozatának vállalkozásaként, örömmel csatlakozott az idei Logisztika napja rendezvénysorozathoz. Az ingyenesen látogatható, regisztrációhoz kötött szakmai program biztosításával a vállalat betekintést nyújtott a logisztika világába, a közönség ezáltal megismerhette a szakma szépségeit, különlegességeit. A rendezvény fókuszpontjában a környezettudatosság és a fenntarthatóság, a vállalati stratégia fontossága és az egyedi szemléletmód, illetve a logisztikai munkaerőpiac helyzete állt.

A programot Litkai Gergely, a Dumaszínház művésze indította, akinek „Fenntartható félóra – Haladjunk!” elnevezésű előadása a környezettudatosság jegyében hangzott el, ötvözve a humor és a tudomány jegyeit, felhívva a figyelmet napjaink energiafelhasználására és annak következményeire. A szakmai nap folytatásaként, Szécsi Gabriella, a BI-KA Kft. ügyvezetője „Think differently – légy egyedi!” című előadásában bemutatta egy magyar logisztikai középvállalat stratégiájának fontosságát a multinacionális vállalatok versenyében.

A környezettudatosság témakört folytatta Reményik Dávid, a BI-KA Kft. vállalatirányítási vezetője, „Innováció és környezettudatosság a szállítmányozási ágazatban” című előadásával, amelynek középpontjában a villany- és a hidrogénmeghajtás, az intermodalitás jelenlegi helyzete és a közúti szállítás jövőjének bemutatása, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia állt, fenntarthatósági szempontok figyelembevétele mellett. A szakmai nap záró előadását Katkics Attila, a BI-KA Kft. üzletfejlesztési vezetője tartotta, Logisztikai munkaerőpiaci trendek 2024 címmel, amely során a szakember rávilágított a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetre, a motivációs tényezők és a valóság kapcsolatára, továbbá azon alappillérekre, amelyeket napjaink munkáltatóinak szem előtt kell tartaniuk.

Az előadás-sorozat végén a résztvevők nyereménysorsoláson vettek részt, 3 szerencsés nyertes egy-egy, RepTárban igénybe vehető szolgáltatásokból álló élményelemcsomagot vehetett át. Az ebédszünetet követően az érdeklődők tárlatvezetésben részesültek.

A program tematikája – igazodva napjaink logisztikai kérdéseihez, mint a fenntarthatóság, az energiatudatosság, a logisztikai munkaerőpiaci kihívások és a stabilitást lehetővé tévő vállalati működés – nagy érdeklődésre tartott számot egy különleges élményt nyújtó helyszínen, a szolnoki RepTárban.