Újraindított cargo járat

Újraindított cargo járat

A SilkWay West azerbajdzsáni légitársaság csaknem kétéves szünet után visszatér a budapesti repülőtérre, és Boeing 747-8-as típussal újraindítja menetrend szerinti cargojáratait.

A SilkWay West a közelmúltban vette fel Bécset és Kijevet útvonalhálózatába, a budapesti járat újraindítása pedig európai bővítésének újabb állomása, amelyet az év folyamán továbbiak követnek.

A Kelet-Európába irányuló menetrend szerinti járatok iránt megnőtt a kereslet, ami az elektronikus kereskedelem és a feldolgozóipar régióban tapasztalható fejlődésének köszönhető.A társaság az ókori selyemút szellemében szeretné ezt a növekedést elősegíteni ezzel a járattal, rendszeres áruszállítási lehetőségeket biztosítva Kelet-Európa és a virágzó közel-keleti és ázsiai piacok között.Az új járat további exportlehetőségeket teremt a magyar ipar számára is.

A SilkWay West Airlines flottája több mint 10 Boeing 747 típusú teherszállító repülőgépből áll, amihez további kettőt állítanak forgalomba a közeljövőben.A most elindult gép hetente két alkalommal köti össze a magyar fővárost az azerbajdzsáni cargo légitársaság bakui központjával.