AkkuLog

A Lufthansa Csoport optimalizálja központi repülőterei üzemeltetését

A Lufthansa Csoport optimalizálja központi repülőterei üzemeltetését

A Lufthansa Csoport folyamatosan optimalizálja müncheni, frankfurti, zürichi és bécsi csomópontjainak üzemeltetését. A fókuszban a rugalmas, több átszállópontos -„multi-hub” – rendszer kialakítása áll. Az új, integrált folyamatoknak köszönhetően a Lufthansa Csoport egyre inkább a minőségre, a növekedésre és a költséghatékonyságra összpontosítva tudja mozgatni flottáját és szervezni a forgalmat csomópontjai között.

A Lufthansa igazgatótanácsa úgy döntött, hogy növeli jelenlétét a müncheni repülőtéren és a bajor fővárost Ázsiára összpontosító csomóponttá kívánják fejleszteni. A Lufthansa Csoport gyors, egyszámjegyű éves növekedést vár jövőre a hálózati légitársaságoknál ebben a csomópontban. A Münchenből Szöulba és Szingapúrba tartó járatok gyakoriságának növelése mellett jövő nyáron – első ízben – napi járat indul Münchenből Bangkokba. Ezekre a járatokra 2018. október 4-től lehet jegyet vásárolni. Az ázsiai járatportfólió további erősítése érdekében a Lufthansa Oszakába (Japán) induló járata átkerül Frankfurtból Münchenbe.

A piac nagyon kedvezően fogadta, hogy 2018 nyarán áthelyezték öt Airbus A380 utasszállító bázisát Frankfurtból Münchenbe. A siker nyomán a Lufthansa 2020-ban további A380-asok áttelepítését tervezi. Három Airbus A320 is átkerül a frankfurti csomópontból a münchenibe a ráhordó forgalom bővülésének támogatására, és ezért cserébe München három Bombardier CRJ900 utasszállítót ad át Frankfurtnak.

Az „ötcsillagos” helyszínként pozícionált München első osztályú kínálata is bővül. Ennek támogatására a Lufthansa a frankfurti A340-600 flotta gépeinek többségét áthelyezi Münchenbe.

A frankfurti csomópont fő célja továbbra is a célállomások kínálatának igények szerinti bővítése a minőség színvonalának emelése mellett. A Lufthansa a pontosabb járatok és a stabilabb működés érdekében visszafogja a növekedést ebben a csomópontban.  2019-ben a Lufthansa Csoport alacsony, egyszámjegyű éves növekedést vár a hálózati légitársaságoktól Frankfurtban. A 2018/19-es téli szezonban négy új célállomást vesz fel a menetrendbe: Eilatot (Izrael), Agadirt (Marokkó), Triesztet (OIaszország) és Szalonikit (Görögország), és az USA-ba tartó járatok körét is tovább bővíti. 2019. május 3-án indul az első járat Frankfurtból Austinba (USA).

 

A Lufthansa Csoport a zürichi csomópontban, a Swiss International Air Lines hazai bázisán is a növekedést tervez. Az elmúlt évek sikeres fejlesztéseit követően a légitársaság mérsékelt növekedésre törekszik, elsősorban az európai hálózat bővítésével. A 2018/19-es téli menetrend új úti célja Bréma. A SWISS már egész évben indít járatokat a következő vonzó célállomásokra: Bordeaux (Franciaország), Kijev (Ukrajna), Brindisi (Olaszország) és a német Sylt sziget.

 

A bécsi székhelyű Austrian Airlines jelentősen bővíti európai útvonalhálózatát a 2018/19-es téli menetrendben. 2018 október végétől hetente több mint 40 új járatot indít 14 célállomásra, köztük német városokba (Berlin, Düsseldorf és Hamburg) és más európai országokba: Koppenhága (Dánia), Kijev (Ukrajna), Athén (Görögország), Krakkó (Lengyelország). A bővítést az útvonalhálózat működésében elért hatékonyságjavulás teszi lehetővé. Az új európai járatok mellett az Austrian Airlines növeli egyes észak-amerikai járatai gyakoriságát, erősítve ezzel Bécs pozícióját a Lufthansa Csoport csomópontjai között.